fbpx

Xavi har fortsat stor tiltro til Eric García

Peter Vyff - 25.05.23

// Eric Garcia

Det har været en hård sæson for Eric García, som i lange perioder ikke har fået noget spilletid. Cheftræneren Xavi har dog angiveligt fortsat tiltro til landsholdsspilleren, som påtænkes en ny position efter sommerferien.

Barca satser på at flere spillersalg kan redde den hårdt trængte økonomi og generere en indtægt på mindst 100 mio. euro. Ledelsen skulle derfor have åbnet op for salgene af Ansu Fati, Ferran Torres og Franck Kessié, som tilsyneladende ikke har udsigt til fast spilletid i næste sæson.

Det samme kan siges om Eric García, som har kunne se hans spilminutter blive mindre og mindre i løbet af sæsonen. Catalaneren har ellers fået flere chancer i startopstillingen, især under Xavi, siden hans ankomst fra Manchester City i forrige sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den 22-årige García har dog haft svært ved at fastholde et kontinuerligt højt niveau, hvilket har efterladt ham sidst i køen efter spillere som Andreas Christensen, Ronald Araújo, Jules Koundé og Marcos Alonso. Der er derfor ofte blevet spekuleret i et salg af forsvarsspilleren, men ifølge avisen Mundo Deportivo har Xavi intet ønske om at miste ham.

Cheftræneren har angiveligt fortsat stor tiltro til, at García kan gøre sig gældende på Camp Nou. Catalaneren har derfor også fortalt ledelsen, at de ikke skal sælge forsvarsspilleren eller bruge ham i eventuelle byttehandler med potentielle forstærkninger.

Det ændrer dog ikke på, at García fortsat ikke har udsigt til spilletid efter sommerferien, specielt ikke hvis det skulle lykkes for ledelsen at hente Iñigo Martínez transferfrit hos Athletic Club Bilbao. Catalaneren skal dog heller ikke spille i midterforsvaret længere, hvis det står til Xavi, der eftersigende har udtænkt ham en rolle på den defensive midtbane istedet.

Cheftræneren har også tidligere forsøgt sig med García som 6'er, da holdet i denne sæson spillede imod Elche. Catalaneren har helt tydeligt en forkærlighed for alsidige spillere, og skulle det lykkes at få García til at fungere på midtbanen, så er det angiveligt planen at han skal agere backup for den spiller, der bliver indkøbt til at erstatte Sergio Busquets.

.:FORSIDE:.