fbpx
Annonce

Xavi: ’Jeg føler stadigvæk opbakning til projektet’

Simon Arun Vrábel - 28.10.22

// Xavi // Valencia

Ved fredagens pressemøde forud for lørdagskampen imod Valencia havde den fremmødte presse mange spørgsmål til Xavi efter det endegyldige exit fra Champions League. Cheftræneren kom derfor vidt omkring.

Eftermiddagens pressemøde kom til at handle om meget andet end lørdagskampen, for fiaskoen i Champions League fyldte meget for den fremmødte presse. Derfor fik Xavi et hav af spørgsmål som gjorde, at pressemødet både blev langt men også interessant, for cheftræneren fik berørt en masse forskellige emner om holdet generelt og de enkelte spillere.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Vi stopper ikke med vores arbejde og jeg føler stadigvæk fuld opbakning til projektet. Det er ikke hvad vi forventede, for vi har meget høje forventninger til os selv og vi har tabt Champions League. Vi er ikke i en god situation og vi må acceptere kritikken og arbejde videre med tålmodighed og ro. Jeg føler at jeg har tillid fra præsidenten, bestyrelsen, Mateu (Alemany, red.) og Jordi (Cruyff, red.) og jeg skal fortsætte med arbejdet og tro på tingene' indledte han.

'Kampen i München viste et fantastisk Barca. Resultatet i Champions League behøver ikke at distrahere os og jeg tror på at resultaterne kommer, ellers kommer der en anden træner’ forsatte Xavi.

Her er nogle af de andre emner som han ellers kom ind på:

At spille med fire midtbanespillere:
’Med en ekstra midtbanespiller er vi mere i kontrol og vi kan have mere boldbesiddelse. Den taktik er dog afhængig af vores modstander men ofte bliver vi nødt til at spille mere roligt og være mere i kontrol og det var noget vi talte om efter kampen imod Bayern München’

Exit af Champions League:
’Jeg har talt med spillerne og fortalt dem, at vi bliver nødt til at ændre vores mentalitet. Champions League var i år en lang række af uheldige episoder og selvom vi havde chancerne, så lod vi dem glide væk fra os. Nu bliver vi nødt til at lukke dét kapitel og tænke på La Liga'.

Om chancerne for at vinde titler i år:
’Jeg er stadigvæk positiv. Det er rigtigt at Champions League var en stor skuffelse, men der er mange andre turneringer tilbage og vi kan stadigvæk ende med at få en fantastisk sæson. Vores fokus er på ligaen og der er en god stemning i omklædningsrummet. Derudover er der Copa del Rey, Supercuppen og Europa League og vi kæmper for at vinde dem alle sammen'.

Gavis tilstand:
'Han har det meget bedre nu og han beklager sig ikke. Nu vurderer vi om han kan blive endelig klarmeldt til kampen i morgen'.

Nico González:
'Vi følger Nicos udvikling tæt og vi kan se, at han udvikler sig godt i det system som Valencia spiller med. Jeg snakkede med Nico i starten af sæsonen og planen var, at han skulle have spilletid. I stedet valgte han Valencia og nu får han sine minutter der. Det var hans personlige beslutning'.

Jeg synes at det er godt, at klubben har indbygget en klausul således at han ikke kan spille imod os i morgen for vi ønsker ikke at han skal skade klubbens mulighed for en sejr. Om han vender retur til januar? Nu er der en pause i ligaen på grund af VM og så må vi vurdere hvad vi gør derefter'.

Pablo Torre:
’Han yder en god indsats og han er en stærk spiller. Han finder plads imellem rækkerne hos modstanderne og han skal nok få mere spilletid. Vi har stor tiltro til ham'.

Fløjspillerne:
’Når vi spiller med en ekstra midtbanespiller betyder det, at vi angriber mindre via fløjene. Det er dog vigtigt at de (Ansu Fati, Raphinha og Ferran Torres, red.) står klar når vi får brug for dem'.

Lewandowskis problemer  mod store hold:
Vi arbejder som et hold og vi er bevidste om, hvad vi skal forbedre. Trænerteamet prøver at give hver spiller de værktøjer som de har brug for, for at kunne score mål og der er forsat mange ting som vi skal forbedre. Én af de ting er, at vi skal blive bedre til at finde Lewandowski'.

Andreas Christensen og Memphis:
’Vi håber at de kan blive klar til kampen på tirsdag men ellers må det blive kampen imod Almeria’.

Héctor Bellerín:
’Sergi Roberto og Bellerín har den samme spillestil og Héctor har det fint, selvom han led meget i kampen imod Bayern’.

Kampen mod Valencia bliver sparket i gang lørdag afen kl. 21.00 og vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.