Referat: FC Barcelona – Real Madrid 0 - 4

FCBARCELONA.DK - 05.04.23

// El Clásico // Copa del Rey

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Koundé, Alonso (García 66’), Balde, Busquets, Kessié (Fati 63’), Sergi Roberto, Gavi, Raphinha (Torres 66’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alba, Torre, Fati, Torres, Alarcón Casado, Estanis og Garrido

Mål: 0-1 Vinicius (45’), 0-2 Benzema (50’), 0-3 Benzema, straffe (58’), 0-4 Benzema (81’)

Barca og Real Madrid mødtes i returopgøret i den spanske pokalturnering Copa del Rey, hvor første opgør på Bernabeu var endt med en 0-1 sejr til Barca. Xavi stillede med den ventede opstilling når skadesfraværene af Dembélé, Pedri, De Jong og Christensen blev taget i betragtning.

Barca lagde bedst ud og skabte et par farlige situationer i indledningen, men de måtte nøjes med et par hjørnespark. Der blev spillet med høj intensitet fra første sekund, men det var Barca der kontrollerede spillet. I det 11. minut så man Madrids kvaliteter på omstillinger, da Vinicius var tæt på at blive spillet fri tæt foran mål, men Araujo kom godt tilbage og fik afværget situationen. Lige inden, da uret viste 10 minutter, hørte man Messis navn runge over Camp Nou i en kærlig hilsen til klublegenden. I det 13. minut fik Raphinha sendt en afslutning afsted, men bolden sad lige i handskerne på Courtois.

Der blev gået til den fra begge sider og det udløste både frispark og frustrationer, også hos Xavi, der fik sig et gult kort for a brokke sig. Barca forsatte med at spille bedst, men de afgørende pasninger ind i feltet lykkedes ikke. Der var flere optræk til noget farligt, men afslutninger kom der ikke nogen af. Det catalanske defensiv fungerede fint og Real Madrid kommer heller frem til noget. Det ændrede ikke på at der var tale om en intens og spændende forestilling, så det kogte på Camp Nou.

I det 33. minut var Real Madrid for alvor farlige for første gang, da Benzema afsluttede fra en spids vinkel, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Det begyndte at trække op til en målløs første halvleg og tempoet faldt en del. Da man var nået ind i dommerens tillægstid var Barca uhyre tæt på at komme foran på en afslutning af Lewandowski, men Courtois hev en vigtig redning frem. Real Madrid slog hurtigt kontra og her blev Barca fanget højt på banen. Det straffede Vinicius til at gøre det til 0-1 på forarbejde af Benzema. Skuffelsen stod malet i ansigterne på Barcas spillere, for Madrids føring var på inden måde fortjent.

Madrid lagde bedst ud efter pausen og Barca fik svært ved at holde på bolden. Det udnyttede Real Madrid allerede i det 50. minut, da Benzema fra kanten af feltet sendte et præcist skud forbi Ter Stegen til 0-2. Barca forsøgte at svare igen kort efter, da Balde afsluttede, men Courtois afværgede i målet. Lige efter var det først Raphinha og dernæst Araujo der forsøgte sig, men begge gange forbi mål. I det 56. minut var det endnu tættere på en reducering, da Araujo tog på en slalomtur i Madrids felt og afsluttede, men bolden strøg tæt forbi mål.

Netop som det så ud som om at Barca var på vej tilbage, begik Kessié et klodset straffespark mod Vinicius. Det omsatte Benzema sikkert til en 0-3 føring. Barcas spillere var rystede og minuttet efter var det tæt på 0-4, men bolden gik tæt forbi mål. Xavi reagerede ved at sende Fati på banen i stedet for Kessié. Barca skulle bruge to mål for at få forlænget spilletid, så de var tvunget til at satse fremad banen. I det 66. minut foretog Barca en dobbelt udskiftning, da García og Torres afløste Alonso og Raphinha. Madrid virkede komfortable i deres spil og de lurede hele tiden på muligheden for omstillinger. Barca kæmpede for at få skabt noget farligt, men Madrid havde ingen problemer med at stoppe hvad der kom.

Med et kvarter tilbage var Madrid tæt på igen, da Koundé gled i feltet så Benzema pludselig stod helt fri, men han sendte bolden tæt over mål. Her var heldet med Barca. Minuttet afsluttede Madrid igen, denne gang ved Asensio, men Ter Stegen fik afværget til hjørne med en god redning. Der gik kun et par minutter inden at Madrid definitivt lukkede kampen, da de efter en omstilling gjorde det til 0-4 ved Benzema. Her så Barcas ellers så roste defensiv meget tynd ud. Begge hold vidste at kampen var afgjort og der skete ikke det store i kampens sidste minutter.

Dermed røg Barca ud af Copa del Rey med et brag og med en ydmygelse foran eget publikum.