Referat: FC Barcelona – Real Sociedad 1 - 2

// Real Sociedad

FC Barcelona: Ter Stegen, Balde, Koundé (Alonso 46’), Christensen, Alba, Busquets (García 85’), De Jong, Kessie (Fati 63’), Dembele (Torre 86’), Raphinha (Torres 63’), Lewandowski

På bænken sidder Peña, Astralaga, Alonso, Garcia, Sergi Roberto, Torre, Fati og Torres

Mål: 0-1 Merino (5’), 0-2 Sørloth (71’), 1-2 Lewandowski (90’)

Barca tog imod Real Sociedad i ligaens 35. runde, efter at mesterskabet var blevet hjemført weekenden forinden. Det fik dog ikke Xavi til at ændre synderligt på holdet, hvor Pedri, Gavi og Araujo manglede. Det gav en plads fra start til Alba, Kessié og Dembélé.

Der var kun spillet fem minutter af opgøret, da Koundé lavede en kæmpe fejl som bagerste mand, så Real Sociedad kom i overtal. Det udnyttede baskerne til en hurtig føring på et mål af Merino. Barca havde svært ved at komme i gang og få fart i bolden og man skulle frem til et kvarters spil inden en første catalanske afslutning, hvor Dembélé havde et godt forsøg som målmanden reddede. Minutter efter var det Kessié der fik en god mulighed, men bolden blev rettet af til hjørne.

Barca var kommet i gang og i det 17. minut var Kessié tæt på igen, men her fik keeperen afværget. Der var nu god fart i Barcas spil og midt i halvlegen kunne en veloplagt Dembélé godt have udlignet, men igen stod målmanden i vejen. Barca fortsatte med at sidde på spillet og i det 26. minut trak Raphinha godt fri i feltet og sendte bolden ind til en komplet fri Lewandowski foran et tomt mål, men polakken mistimede sig hovedstød, så bolden gik over mål. Lige inden at uret rundede en halv time var det Raphinha der lavede en kæmpe fejl i eget felt, hvor han spillede Barrenetxea helt fri foran mål, men Ter Stegen leverede en vigtig redning.

Minuttet efter snorksov Andreas Christesen i forsvaret, så Berrene kom helt fri i feltet, men heldigvis for danskeren blev bolden løftet over mål. Dembélé fortsatte med at henrykke Camp Nou med nogle vilde dribleture, men de sidste pasninger mislykkedes for franskmanden. Barca sad på spillet i halvlegens sidste minutter, hvor Real Sociedad var presset tilbage i eget felt, men flere afslutninger kom det ikke til ind inden pausefløjtet. Det stod derved 0-1 efter de første 45 minutter efter en sløset indsats af hjemmeholdet.

Xavi valgte at tage Koundé ud i pausen og sende Alonso i aktion i stedet. Barca havde svært ved at få spillet til at flyde efter pausen, for en del spilstop brød kampens rytme og Barcas spillere virkede frustrerede over at det ikke fungerede for dem. Et godt fyldt Camp Nou bakkede holdet godt op på en aften hvor mesterskabet skulle fejres. Man skulle hen til en times spil før at første afslutning i anden halvleg kom og den var til gæsterne, men bolden sad lige i handskerne på Ter Stegen. Lige efter blev Ansu Fati og Ferran Torres sendt på banen i stedet for Kessié og Raphinha. Dermed havde Barca fire angribere på banen.

I det 65. minut var det meget tæt på endnu en scoring til Real Sociedad, da Sørloth satte hovedet på et indlæg, men bolden strøg tæt forbi mål. Kort efter lykkedes det for Barca at få skabt et par farlige situationer foran mål, men uden at der blev afsluttet. Få minutter efter var det De Jongs tur til at begå en fejl i opspillet, så Real Sociedad kunne sætte en omstilling op, hvor Sørloth blev spillet helt fri og sikkert gjorde det til 0-2. To minutter efter fik De Jong muligheden for at gøre skaden god igen med en åben skudchance, men han sendte bolden langt over mål.

Barca virkede ikke i stand til at true gæsternes føring, for opspillet fungerede ikke og indskiftningerne af Fati og Torres havde ingen effekt. I det 81. minut kunne baskerne have øget sin føring på et godt skud af Rico, men Ter Stegen leverede en god redning. Lige efter blev Busquets sendt af banen med stående klapsalver fra Camp Nou, da han blev afløst af Eric García. Kort efter kom Pablo Torre ind i stedet for Dembélé, der var forsvundet ud af kampen. I opgørets sidste ordinære minut lagde Ferran Torres et godt indlæg ind til Lewandowski, der med et flot hovedstød fik reduceret til 1-2.

Camp Nou livede op i håbet om en udligning i overtiden, men det lykkedes ikke for Barca at få skabt noget farligt i de fem minutter dommeren havde lagt til. Dermed blev det til et 1-2 nederlag der mest af alt skyldtes et par store fejl af catalanerne.