fbpx
Annonce

Avis: Ansu Fati er ikke med i Barcas fremtidsplaner

Simon Arun Vrábel - 04.10.23

// Ansu Fati

Selvom Ansu Fati er taget til Brighton i jagten på kontinuerlig spilletid og for at genfinde kampformen så han kan udvikle sig som spiller, så planlægger den sportslige ledelse angiveligt allerede en fremtid uden holdets tidligere 10’er.

Til trods for, at skiftet til Brighton i den grad var et skridt ned af stigen for Ansu Fati, så var det alligevel et skifte som beviser angriberens lyst til at genfinde sin tidligere form, og derved genvinde en fast plads i det catalanske angreb. Nu er spørgsmålet så, om klubbens 10’er overhovedet får chancen igen i Barca-trøjen.

Ansu Fati overraskede de fleste ved at skifte til upåagtede Brighton i den engelske Premier League, men skiftet har omvendt give ham den spilletid, som han ikke fik i Barca. Efter især sidste sæson hvor Ansu Fati havde svært ved at finde kampformen, havde den 20-årig angriber brug for kontinuerlig spilletid for at udleve det enorme potentiale som gjorde, at han blev arvtager af trøje nummer 10 efter Lionel Messi.

Artiklen fortsætter under annoncen


I Brighton er det da også gået stille og roligt fremad, og siden ankomsten i starten af juli er det blevet til fem kampe, som blandt andet tæller 26 gode minutter imod Manchester United. I weekenden scorede Ansu Fati så sit første mål i en kamp, som nok mest af alt vil blive husket for, at Brighton tabte med 6-1. Den spanske angriber scorede dog kort efter pausen til 3-1 og kunne derfor ikke klandres for, at holdet måtte rejse hjem med et nederlag på tenniscifre.

Avisen Sport fortæller dog, at uanset hvor stor succes Ansu Fati måtte få på sit engelske lejeophold, så planlægger den sportslige ledelse i Barca ikke en fremtid med Ansu Fati i angrebet. I stedet skulle Xavi foretrække João Félix og denne sæsons store overraskelse, Lamine Yamal, og derfor er planen i stedet at prøve at sælge Ansu Fati, som i skrivende stund vurderes til at være godt 30 millioner værd. Et succesfuldt lejeophold kan dog hæve den pris yderligere.

Ansu Fati er et produkt af Barcas verdenskendte fodboldskole, La Masia, og siden den unge angriber blev en del af førsteholdet i 2020 er det blevet til 112 kampe med 29 mål og 10 assist til følge.

.:FORSIDE:.