fbpx
Annonce

Barcas defensiv er historisk god - også i Europa

FCBARCELONA.DK - 08.03.23

// La Liga

Barca har i årevis været rost og beundret for sine offensive kvaliteter, men i denne sæson er det defensiven der tales om. Holdet har holdt målet rent i 18 ud af 24 kampe i ligaen og det kan intet hold i Europa matche i nyere tid.

At Barca fører ligaen suverænt skyldes mere holdets defensive styrke denne sæson, fremfor et sprudlende angreb med mange mål. Efter 24 runder er der kun lukket 8 mål ind og det er milevidt foran de øvrige hold i La Liga. Real Madrid kommer tættest på med 18 mål.

Artiklen fortsætter under annoncen


Samtidig viser statistikken, at Barca er gået fra banen 18 gange i de 24 kampe uden at lukke mål ind. Her skal man grave dybt i historiebøgerne i Europa, for at finde nogen der kommer tæt på den flotte bedrift.

Man skal tilbage til sæsonen 2013/14 for at finde noget der ligner. Dengang havde Bayern München holdt buret rent i 17 af de første 24 runder i Bundesligaen, altså én kamp færre end Barca. Hverken i England, Italien eller Frankrig har noget hold været tæt på Barcas rekord.

Barcas otte mål som er lukket ind efter 24 runder, er ikke blevet overgået i rigtig mange år. Bayern Mücnhen i 2012/13 og Chelsea i 2004/05 har leveret samme flotte statistik, men altså ikke overgået den. Atlético Madrid var tæt på i 2017/18 med ni mål mod sig.

Disse statistiske facts viser hvor enestående Barcas defensiv er i denne sæson og kan holdet holde de takter resten af sæsonen, kan det næsten ikke undgå at ende med et mesterskab.



.:FORSIDE:.