fbpx
Annonce

De Jong havde mere fri rolle mod Real Sociedad

Rune Stentoft Arlbjørn - 17.12.20

© Getty Images
// Real Sociedad // Frenkie de Jong

Frenkie de Jong var som sædvanlig med i startopstillingen for Barca i sejren over Real Sociedad onsdag aften hjemme i den catalanske hovedstad. Undervejs i kampen fik man set hollænderen i en mere fri og offensiv rolle end tidligere.

På den kontrollerende del af midtbanen startede De Jong som ventet sammen med Sergio Busquets, men den 23-årige midtbanespiller lå ikke side om side med midtbanekollegaen Busquets, som de to normalt gør. De Jong havde derimod en mere fri rolle og den benyttede han til at komme meget med frem i banen.

Normalt har man set De Jong i en mere låst rolle på den centrale del af Barcas midtbane, men anderledes var det for hollænderen mod Real Sociedad, hvor Ronald Koeman tydeligvis havde givet De Jong mere frihed. Det udnyttede han ved at tage godt del i catalanernes offensive spil.

Den større frihed til De Jong gav da også potte i slutningen af første halvleg, da midtbanespilleren tog et løb ind i feltet og satte højre fod på et indlæg fra Jordi Alba, der gik i mål til føringen på 2-1. Fortsætter De Jong i den samme offensive rolle, vil vi helt sikkert komme til at se flere offensive løb og mål fra De Jong.

.:FORSIDE:.