fbpx

Overblik: Decos mange åbentstående emner

FCBARCELONA.DK - 19.08.24

 


Med blot halvanden uge tilbage af denne sommers transfervindue, tegner det til at blive nogle hektiske dage for sportsdirektør Deco. Han har nemlig en lang række åbenstående emner som han skal have fundet løsninger på.

Hver eneste sommer accellererer farten i transfervinduet efterhånden som den 31. august nærmer sig og denne sommer bliver ingen undtagelse. Det er et kompliceret og taktisk spil mellem klubberne, agenter og spillere der foregår, hvor alle går efter den bedst mulige aftale og ingen vil bekende kulør.

Derfor arbejder Deco under svære vilkår og et stort tidspres, for han har masser af ting der skal falde på plads inden at transfervinduer smækker i. Her er de mest oplagte emner som Deco slås med:

Artiklen fortsætter under annoncen


Clement Lenglet:
For tredje sommer i træk står Barca med samme problem - Lenglet indgår ikke i klubbens planer, men franskmanden vil ikke væk, da han ikke får matchet sin høje løn et andet sted. Flere klubber viser interesse for en lejeaftale og Lenglet er angiveligt enig med Atlético Madrid, der dog stadig skal have forhandlet en aftale på plads med Barca og det trækker ud.

Ansu Fati:
Ingen ser Ansu Fati i Barca i denne sæson. Angriberen ville få meget svært ved at få spilletid og Deco skal finde en klub der vil overtage ham, helst ved et køb, men ellers en lejeaftale.

Vitor Roque:
Heller ikke han ser ud til at få en rolle under Hansi Flick og derfor kæmper Deco med at få sendt Roque videre, uden at Barca taber penge på ham. Det ligner dog ingen nem opgave, selvom flere klubber viser interesse.

Mika Faye:
Der er ikke plads til senegaleseren i det velbesatte centrale forsvar, så han skal sendes videre. Der er dialog med flere klubber, hvor franske Rennes ligner en favorit, men tiden går og endnu er der ikke fundet en løsning.

Pablo Torre:
Trods en udmærket indsats i sommerens træningskampe, får Pablo Torre mere end svært ved at få spilletid på Barcas stærkt besatte midtbane. Derfor skal Deco finde en klub der vil overtage ham, enten på endnu en lejeaftale eller et decideret salg.

Ilkay Gündogan:
Helt uventet skulle tyskeren have bedt om at komme væk, da han ser sin rolle minimeret med købet af Dani Olmo. Gündogan er et stort internationalt navn, så hvis han vil væk, skal Deco forsøge at få det bedst mulige ud af situationen.

Joao Cancelo:
Alle har nærmest taget for givet, at Cancelo ville blive i Barca, men det kniber gevaldigt med at nå til enighed med Manchester City. Begge klubber er tilsyneladende klar til at trække tiden til det allersidste for at lægge pres på modparten, mens Cancelo utålmodigt venter på en afklaring.

En angriber til venstre side:
Nico Williams er Hansi Flicks førsteprioritet, men baskeren ser ud til at blive i Bilbao. Deco holder flere alternativer i gang på samme tid, men spørgsmålet er om de opfylder Flicks krav. Denne opgave bliver meget svær at løse.

Joao Félix:
Måske Joao Félix kan hentes tilbage som et alternativ til Nico Williams, men portugiseren er angiveligt ingen topprioritet for Hansi Flick, der dog alligevel gerne ser Félix i sin trup. Her bliver dog nok først i allersidste øjeblik, og kun hvis økonomien tillader det, at Deco er klar til at indgå endnu en lejeaftale med Atlético Madrid. Måske Félix ikke vil vente så længe, for der tales om, at han måske tager til Chelsea.

Bud udefra på store profiler:
Ligesom Barca jagter forstærkninger, er der klubber der ønsker at hente nogle af Barcas største profiler. Der kan komme bud på spillere som Frenkie de Jong, Andreas Christensen og Raphinha, hvor Deco sammen med præsident Laporta og Hansi Flick skal afgøre, om det er så økonomisk interessant, at man er klar til at forhandle og i sidste ende sælge.

Set i lyset af, at Deco på nuværende tidspunkt kun har fået solgt Julian Araujo, udlejet Oriol Romeu og købt Dani Olmo, er det massivt mange opgaver han stadig mangler at få løst. Der venter ham tydeligvis nogle meget travle dage.

deco1F

// Deco // Transfers
.:FORSIDE:.