fbpx

Portræt af Quique Setién - Barcas nye træner

FCBARCELONA.DK - 14.01.20

© Getty Images
// Setien

Det er en erfaren træner som Barca har ansat i stedet for Ernesto Valverde. Den 61-årige Quique Setién er garant for offensiv fodbold og det har helt sikkert været medvirkende til valget af ham. Læs her et portræt af spanieren.

Quique Setién har tidligere været kædet sammen med et trænerjob i Barca. Han var et varmt emne til at afløse Luis Enrique for to et halvt år siden, men dengang pegede pilen altså på Ernesto Valverde. Nu får Setién så det job, han helt sikkert længe har drømt om.

Setién har en lang karriere bag sig i spansk fodbold, hvor han spillede i mange år for sin barndomsklub Racing Santander, men også havde tre sæsoner hos Atlético Madrid. Han er noteret for i alt 557 officielle kampe, hvor nogle få af sæsonerne var i 2. division. Setién var offensiv midtbanespiller.

Da karrieren var slut, blev han træner, hvor han i 2001 fik ansvaret for netop Racing Santander. Siden har han trænet flere forskellige hold, senest Real Betis, som han frivilligt forlod sidste sommer efter to sæsoner. Siden har han været uden klub.

Setién er tilhænger af offensiv fodbold gennem boldbesiddelse, så her passer han umiddelbart rigtig godt til Barca. Her får han nærmest de optimale betingelser for at kunne prøve sine ideer af med et hold, der besidder alle de kvaliteter der kræves, for at spille på denne måde.

Barcas nye træner kan i øvrigt bryste sig af, at han den seneste træner der har prøvet at vinde på Camp Nou i ligaen. Det skete i novemner 2018, hvor Betis vandt med 3-4. Lige siden er Barca ubesejret på eget græs.

At Setién også er en god taktiker ser man ud af, at han er en ganske habil skakspiller. Han har deltaget i internationale turneringer og har blandt andre mødt legenderne Kasparov og Kárpov.

Der er dog heller ingen tvivl om, at Barca bliver Setiéns markant største udfordring som træner. Han har på intet tidspunkt haft et job der kommer i nærheden af det ansvar og pres der følger med, når man træner den catalanske storklub.

.:FORSIDE:.