FCBARCELONA.DK - 08.08.20

// Napoli

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, De Jong, Sergi Roberto, Messi, Suárez (Junior 90’), Griezmann (Monchu 84’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Junior, Riqui Puig, Fati, Araujo, Monchu og Mingueza.

Mål: 1-0 Lenglet (10’), 2-0 Messi (24’), 3-0 Suárez, straffe (45’), 3-1 Insigne, straffe  (45’)

Barca og Napoli mødtes i Champions League 1/8 finalen på Camp Nou, hvor første opgør i Italien tilbage i marts måned var endt 1-1. Barca var hæmmet af en del fravær, blandt andre Vidal, Busquets og Umtiti.

Napoli lagde ud med at skabe en stor mulighed allerede i det andet minut, hvor Barcas forsvar ikke så for godt ud, med skuddet fra Mertens tog ydersiden af stolpen. Det var overraskende Napoli der var mest på bolden i indledningen og der skulle gå 10 minutter inden Barca var farlige første gang, men her måtte Messi nøjes med et hjørne. Det blev lagt ind i feltet, hvor Lenglet kom højest og gjorde det til 1-0. Vigtig start for Barca. Kort efter forsøgte Rakitic sig forgæves fra distancen.

Barca kom efterhånden i overtag og styrede begivenhederne, mens de samtidig holdt Napoli fra at skabe noget. Midt i halvlegen gav overtaget resultat, da Messi energisk trak ind i feltet og nærmest liggende fik sendt bolden i nettet til en catalansk 2-0 føring. Scoringen skabte mere ro over hjemmeholdets spil og efter halv time fik Messi sendt bolden i nettet igen, men en VAR kendelse annullerede scoringen fordi bolden havde ramt argentineren på armen.

Barca fortsatte med at sidde på det meste spil, uden dog at skabe det store foran mål i en længere periode. I halvlegens sidste minut kæmpede Messi energisk om bolden i feltet og fik et kraftigt spark over anklen. Dommeren konsulterede igen VAR og dømte straffe. Det tog Suárez sig stensikkert af og så førte Barca med 3-0. Da halvlegen var kommet ind i tillægstiden, begik Rakitic et noget klodset straffespark mod Mertens og Insigne takkede ved at reducere til 3-1 lige inden pausefløjtet.

Napoli lagde bedst ud efter pausen, hvor de fik presset Barca tilbage foran eget felt. De var meget målsøgende i deres spil, men det blev kun til et par hjørnespark og et forsøg Ter Stegen let kunne samle op. Gassen gik langsomt ud af italienerne og Barca kom bedre med. De lykkes med at holde længere tid på bolden, men det var tydeligt at de foretrak at spille sikkert uden at satse 100% fremad banen.

Barca fortsatte med at kontrollere spillet, mod et Napoli-mandskab der begyndte at mangle kræfter og ideer. Det betød at hjemmeholdet ikke kom i de store problemer, selvom Napoli gjorde hvad de kunne. Gattuso skiftede flittigt ud i søgen på nye ideer, men det ændrede ikke meget på det italienske spil. Barca fortsatte med at spille uden risiko og holdt bolden indenfor egne rækker. 10 minutter før tid fik Barca-spillerne sig dog en forskrækkelse, da Milik fik hovedet på et indlæg og sendte bolden i nettet, mens scoringen blev korrekt annulleret for offside.

Der skulle gå 84 minutter før at Barca skiftede ud for første gang og overraskende var det Monchu der afløste Griezmann i en klar defensiv ændring. To minutter senere var Napoli tæt på, da Lozano fra en spids vinkel headede bolden på stolpen. Her kunne der pludselig være blevet skabt spænding om udfaldet. I tillægstiden kom Junior Firpo ind i stedet for en træt Suárez, et klart billede på, at resultatet skulle holdes. Det blev det også, for Napoli kom ikke for alvor tæt på endnu en reducering og Barca vandt således fortjent med 3-1 og er klar til Champions League kvartfinalen med samlet 4-2.