fbpx

Analyse: Ligaen kan blive umulig at færdigspille

FCBARCELONA.DK - 13.03.20

// La Liga


Corona-virussen har medført suspendering af ligaens to næste runder, men som det ser ud, er det en reel mulighed, at turneringen slet kan nås at blive færdigspillet. Her følger en analyse af situationen.

Der hersker kaotiske tilstande i verden på grund af coronavirussen og det påvirker helt naturligt også fodboldverden, hvor situationen konstant ændrer sig. Stadions lukkes for tilskuere, kampe aflyses, turneringer suspenderes og spillere konstateres syge.

Rettes blikket mod La Liga, kan det reelt være svært at se, at turneringen kan spilles færdig med samtlige 38 runder. De to kommende runder er suspenderet, men hvad sker derefter? Ingen tror rigtig på, at man om to uger kan vende tilbage til normale tilstande i samfundet. Derfor kan en yderligere suspendering bliver nødvendig.

Dertil kommer, at Corona-virussen også har ramt spillere. Real Madrids spillere er sendt hjem i 15 dages karantæne, efter at en af klubbens basketballspillere blev konstateret smittet. Dermed kan Madrid ikke træne i to uger og så kan de umuligt kunne spille allerede om to uger. Også Leganés er ramt og har suspenderet træningen og det er et realistisk bud, at også andre klubber rammes af smitten de kommende par uger.

Det er dog sådan, at der ligger en landskampspause i slutningen af denne måned, så næste runde i ligaen er først i weekenden den 4. og 5. april, altså om tre uger. Det giver en ekstra uge at træne i, hvis spillerne får lov til det.

Skulle det alligevel lykkes at genoptage ligaen efter de to ugers suspendering, er der andre udfordringer der melder sig. Hvornår skal de udsatte kampe i Champions League og Europa League spilles og bliver det nødvendigt at forlænge sæsonen? Netop at forlænge sæsonen vil give problemer, for der er både planlagt EM og Copa América til sommer.

Der er allerede spekulationer om, at EM måske flyttes til 2021, men det vil blot skubbe problemet videre til FIFA, der i sommeren 2021 afholder sit første VM for klubhold i det nye ambitiøse format med 24 hold. En flytning af EM vil derfor kræve en flytning af VM for klubhold, hvilket virker noget uoverskueligt.

Når det gælder Copa América er meldingen, at her har man ingen intentioner om at flytte turneringen, der går i gang allerede den 12. juni. Her vil der være massiv deltagelse fra europæiske klubber, også fra Barca, med Messi, Arthur, Suárez og Vidal. Skal de repræntere Barca eller de respektive landshold?

På et møde på tirsdag vil UEFA diskutere situationen, men meget vil afhænge af, hvordan Corona-virussen udvikler sig og hvornår man kan begynde at løsne for de meget skarpe tiltag, der er indført overalt i verden. Her er der ikke mange der tror på, at det allerede sker indenfor to uger.

Der er så mange ubekendte faktorer og nye dukker helt sikkert op. Ingen ved reelt hvad der kommer til at ske og som tiden går, bliver det kun sværere at finde løsninger, hvor der er tid til, at alle kampe spilles.

Derfor er der en reel mulighed for, at ligaen ikke kan færdigspilles. Spørgsmålet er om man stopper op her efter 27 runder, eller om man vælger at spille så mange runder det bliver muligt. Det kan kun tiden vise.

Hvis ligaen stoppes inden der er spillet 38 runder, skal ligaorganisationen LFP sammen med fodboldforbundet RFEF afgøre, om man kårer en mester, eller om sæsonen annulleres uden en ligavinder.

Det er vurderingen, at med 27 runder er det forsvarligt, at kåre et mesterhold og det vil med næsten 100% sikkerhed blive det hold der fører ligaen, hvilket altså vil sige Barca.

Konklusionen er dog, at det er komplet umuligt at forudse hvad der kommer til at ske.

.:FORSIDE:.