fbpx

Braithwaite: 'Glæder mig til at spille El Clásico'

FCBARCELONA.DK - 28.02.20

© FC Barcelona
// Martin Braithwaite

Barca TV har sat Martin Braithwaite i stolen til en snak om danskerens baggrund og hans forventninger efter skiftet til Barca. På den helt korte bane ser han frem til El Clásico på søndag.

Læs her et uddrag af interviewet:

Baggrunden:
'Så længe jeg kan huske, har min drøm været at være fodboldspiller. Jeg kan ikke huske en eneste dag, hvor jeg ikke kunne lide denne sport. Jeg har altid elsket at spille fodbold. Det er fantastisk, at jeg kan stå op hver dag og lave det jeg elsker. Jeg er både stolt og taknemmelig'.

'Jeg er et familiemenneske og har nogle meget klare værdier. Jeg er ærlig og giver altid mig altid 100%. Jeg kan ikke lide selvtilfredshed. Hvis jeg forpligter mig til noget, yder jeg 100%'.

'Jeg måtte sidde to år i rullestol, på grund af en hoftesygdom. Jeg skulle slappe af og måtte ikke bruge  benene. Det var svært, for jeg ønskede at spille fodbold. Det hjalp mig til at sætte pris på det jeg har. Det var ikke nemt, men sådan er livet'.

'Esbjerg er et anderledes sted. Folk er meget stolte over byen. Det er et ydmygt sted og det vil jeg altid have med mig. Jeg har altid været ydmyg, men der er en grænse mellem at være ydmyg og ønske succes. I Danmark må man ikke have for store ambitioner, men her er jeg anderledes. Jeg har store ambitioner og jeg tror jeg kan nå mine mål'.

Forventninger efter skiftet til Barca:
'At skrive under med Barca er en stor præstation. Jeg er meget glad, for mit mål var at spille for en stor klub. Jeg er glad og dette er kun lige startet. Jeg har mange håb og drømme for fremtiden'.

'At se mig i spejlet med Barcas emblem, var utroligt. Alle fik mig til at føle mig velkommen og jeg er helt rolig'.

Karrieren i Toulouse:
'Toulouse er en vidunderlig by og tilhængerne accepterede mig fra første dag. Det er en klub som jeg altid vil have i hjertet. Jeg mødte min kone der og mine børn er født i Toulouse. Min kones familie bor i Toulouse'.

Skiftet til Leganés:
'Da jeg var lille så jeg altid den spanske liga. Det var min favorit. Jeg fik muligheden for at spille for Leganéss og uden det, var jeg ikke kommet hertil. Det hjalp mig til at kende denne turnering. Det er en god klub, som en familie, og det minder mig om det jeg oplever i Barcelona. Barca er meget større, men det er som en familie'.

Scoringen for Leganés mod Barca:
'Jeg kan huske den kamp. Det var vildt. Jeg kom til Leganés og straks spillede jeg mod de store hold. Det var ikke tilfældigt at jeg scorede mod Barca, for det er i disse kampe at jeg skal vise mit niveau. Jeg ville bevise, at jeg kunne spille på dette niveau og nu er jeg her'.

Indtrykket af Leo Messi:
'Han laver alt med en stor naturlighed. Ingen kan sige, at de ikke kan lide at se ham spille. Han føler fodbold..., hvordan kan man sige det? Hvis fodbold var en religion, ville han nok være Gud. Han kontrollerer kampene og er en ekstraordinær spiller. Vi er meget heldige at have ham og se ham spille. At jeg nu spiller sammen med han, er utroligt'.

Forventninger til El Clásico:
'Det bliver en fantastisk oplevelse. Det er den vigtigste kamp af alle, som hele verden følger. Der bliver stor intensitet. Jeg kan lide at se alle Clásicos og jeg ved, at der er store spændinger mellem de to klubber, ikke bare omkring fodbold, men også andre ting. Jeg glæder mig rigtig meget til at spille kampen'.

Målet mod Irland, der bragte Danmark til EM:
'Det er mit vigtigste mål. Når man er barn lever man med i EM og VM og man tænker på, hvordan ens land lever med. Vi havde brug for et point mod Irland og jeg havde forestillet mig, at jeg skulle score. Det var fantastisk da det skete. Hvis du har drømme og arbejder hårdt, kan de blive til virkelighed, det er jeg beviset på. Alle mine drømme går i opfyldelse'.

Hvem er forbilledet:
'Mit idol var Ronaldo, den brasilianske spiller, der spillede for Barca. Jeg studerede hans spil, hans bevægelser. Alt hvad han lavede på banen var utroligt. Han var en ekstraordinær spiller'.

.:FORSIDE:.