fbpx

Corona-virus kan sende mesterskabet til Barca!

FCBARCELONA.DK - 11.03.20

© Getty Images
// La Liga

Som det ser ud nu, spilles der videre i ligaen, men uden tilskuere. Det kan dog hurtigt ændre sig og hvis ligaen suspenderes i en kortere eller længere periode, kan det reelt betyde at mesterskabet tildeles Barca.

På grund af den hurtige spredning af corona-virussen i Spanien er det slet ikke urealistisk, at man vælger at suspendere ligakampene i en periode, som man også har gjort det i Italien. Det kan måske allerede komme til at gælde fra den kommende weekend.

Hvor lang tid det vil være nødvendigt med en total nedlukning af ligaen er umuligt at sige, men det kan sagtens blive så langvarigt, at det bliver umuligt at spille alle 38 runder færdigt. På nuværende tidspunkt resterer der 11 runder.

De lokale medier i Catalonien og Spanien er allerede begyndt at spekulere i, hvad der vil ske, hvis ligaen ikke kan spilles færdigt. Hvis den alvorlige situation trækker ud, kan det reelt betyde, at der slet ikke spilles flere kampe denne sæson.

Det har fodboldforbundet RFEF's regler taget højde for. Her står der, at hvis der opstår ekstraordinære begivenheder der forhindrer ligaen at blive spillet færdigt, så vil en nedsat komité udpege mesterholdet. Det bliver ligaforbundet LFP der står for det, men de skal være enige med RFEF.

Her vil det være naturligt at pege på det hold der topper ligatabellen på det pågældende tidspunkt, hvilket jo i øjeblikket er Barca, der tog førstepladsen tilbage i den forgange weekend. Derfor vil det med stor sansynlighed blive Barca der får mesterskabet, hvis der ikke spilles flere kampe i denne sæsons La Liga.

Spilles der videre de kommende uger som planlagt, betyder det pludselig endnu mere for Barca at holde førstepladsen, for enhver kamp kan reelt være den sidste. Derfor gælder det for Barca om, at bevare den førsteplads de indtager nu.

Naturligvis håber alle at mesterskabet afgøres på den korrekte måde, med 38 kampe til alle hold, men det kan altså ikke udelukkes, at denne sæsons mesterhold findes på en anden måde.

.:FORSIDE:.