fbpx

Historien bag Braithwaites brændte straffespark

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.01.21

© Getty Images
// Eibar // Martin Braithwaite

Den 29. december sidste år spillede Barca deres sidste kamp i 2020 på Camp Nou mod Eibar. Her fik Barca tilkendt et straffespark, som Braithwaite tog sig af og brændte. Få her historien bag hvorfor danskeren tog sig af sparket.

Messi var ikke på banen mod Eibar, da dommer Javier Alberola Rojas dømte straffespark til Barca. Af den grund skulle man tro, at mere erfarne spillere som Griezmann eller Pjanic skulle sparke straffesparket, men det skete ikke. I stedet var det danske Martin Braithwaite, som gik til bolden.

Siden Braithwaite brændte straffesparket har det været meget omdiskuteret i den catalanske sportspresse, for hvorfor sparkede Griezmann eller Pjanic ikke? Det var der en helt naturlig forklaring på.

Den catalanske avis Sport skriver nu, at det var aftalt inden kampens start, at Braithwaite skulle tage straffespark i fraværet af Messi. Hvorfor skriver avisen ikke noget om.

Årsagen kan dog meget vel være, at Braithwaite scorede på et straffespark mod Dynamo Kiev tidligere på sæsonen. Det nævnte Ronald Koeman også efter kampen mod Eibar, da der blev stillet spørgsmål til straffesparket.

.:FORSIDE:.