fbpx

Ligaen bliver et kapløb mellem to ustabile giganter

FCBARCELONA.DK - 02.03.20

© Getty Images
// La Liga

Med søndagens resultat i El Clásico, er det fuldstændigt åbent i La Liga mellem Real Madrid og Barca. Begge hold slås samtidig med store problemer, så det bliver afgørende, hvem der viser størst stabilitet i de 12 sidste runder.

Real Madrid fører med et enkelt point ned til Barca, men er samtidig bedst indbyrdes, hvilket bliver afgørende i tilfælde af pointlighed, når sæsonen er slut. Derfor skal Barca reelt hente mindst to point mere end Madrid i de 12 sidste runder, for at vinde mesterskabet.

Ingen andre hold synes at kunne blande sig i mesterskabskampen. Sevilla er på tredjepladsen 10 point efter Real Madrid og det synes næsten umuligt at hente i slutfasen af sæsonen. Atlético Madrid ville normalt være en bejler til titlen, men også de oplever store problemer og har 12 point op til førstepladsen.

Det er ingen hemmelighed, at Barca slås med store problemer. Det resulterede i en fyring af Ernesto Valverde og ansættelsen af Quique Setién, hvilket dog ikke har ændret meget. Det catalanske spil er stadig problemfyldt og resultaterne er derefter. Derudover kommer den smalle trup og de mange skader.

Heller ikke Real Madrid har nogen god sæson. De har haft overraskende pointtab mod hold, de normalt aldrig ville smide point mod, så selvom sejren i El Clásico giver ekstra gejst i den spanske hovedstad, er der stadig masser af ting der ikke fungerer for dem.

Både Barca og Madrid har oplevet mange bump på vejen i denne sæsons La Liga og det er meget sandsynligt, at det fortsætter på samme måde. Det er således to ustabile giganter, der skal forsøge at få styr på spil og resultater. Den der først lykkes med det, har gode chancer for at tage titlen.

Næste opgaver for de to mesterskabsaspiranter er for Barcas vedkommende Real Sociedad hjemme på Camp Nou, mens Real Madrid møder Real Betis på udebane. Barca spiller lørdag og Madrid søndag.

.:FORSIDE:.