fbpx

Officielt: Præsidentvalget holdes den 20. og 21. marts

FCBARCELONA.DK - 10.09.20

// Valg


Barca har meldt officielt ud, at det annoncerede præsidentvalg holdes den 20. og 21. marts næste år. På grund af coronasituationen bliver der tale om en utraditionel valghandling, hvor det også er muligt at brevstemme.

På grund af den aktuelle krise i Barca, med problemer på stort set alle fronter, meldte præsident Josep Maria Bartomeu tidligere ud, at præsidentvalget til næste sommer ville blive fremrykket til marts.

Her til aften har klubben så sat dato på, nemlig den 20. og 21. marts. Normalt stemmes der på Camp Nou i forbindelse med en hjemmekamp, men det bliver ikke tilfældet denne gang, for den pågældende weekend gæster Barca Real Sociedad på Anoeta i ligaen.

Coronassituationen sætter sit præg på tingene i Barcelona og klubben ønsker ikke at samle flere tusinde medlemmer omkring Camp Nou for at stemme. Derfor vil der blive etableret valgsteder rundt omkring i Catalonien den 20. og 21. marts, hvor klubbens mere end 130.000 medlemmer kan møde frem og afgive sin stemme under kontrollerede forhold.

Som noget helt nyt vil man også kunne brevstemme. Proceduren er ikke meldt ud endnu, men det åbner sandsynligvis op for, at de danske medlemmer af klubben kan stemme uden at skulle rejse til Barcelona, som det tidligere har været et krav.

Det ligger fast at Josep Maria Bartomeu ikke kan genopstille og nu ventes der kun på, at der melder sig kandidater til præsidentposten. Som det ser ud nu, forventes Victor Font, Joan Laporta og senest Tony Freixa at melde sig på banen, men ingen af dem har endnu officielt bekræftet deres kandidatur.

.:FORSIDE:.