fbpx

Optakt: FC Barcelona - Leganés

FCBARCELONA.DK - 16.06.20

© Getty Images
// Leganés

I aften danner et gabende tomt Camp Nou ramme om Barcas første hjemmekamp efter coronapausen, hvor nedrykningstruede Legánés lægger vejen forbi. Læs her vores optakt til aftenens kamp.

Det ligaens førerhold mod tabellens næstsidsteplads der mødes i aften i Barcelona, så alt andet end en sejr til Barca vil på det nærmeste være en verdenssensation, også selvom den lange coronapause har skabt usikkerhed om spillernes fysiske formåen. Det aktuelle styrkeforhold bakkes op af, at Barca i weekenden besejrede Mallorca på udebane, mens Leganés på eget græs skuffende tabte til Valladolid.

Træner Quique Setién får Clement Lenglet tilbage fra karantænen mod Mallorca, men til gengæld er det nu Jordi Alba der har samlet sig fem gule kort og må stå over i aftenens kamp. Derudover er Dembélé fortsat skadet.

Setiéns trup er igen på 23 mand og den ser således ud: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña, Semedo, Piqué, Umiti, Lenglet, Junior, Busquets, Rakitic, Vidal, Arthur, Sergi Roberto, De Jong, Messi, Suárez, Griezmann, Braithwaite, Riqui Puig, Ansu Fati, Collado, Araujo og Monchu.

På sit pressemøde i går skabte Setién forventninger om ændringer i startopstillingen i forhold til lørdagens kamp på Mallorca. 'Jeg kommer til at foretage ændringer til hver kamp og jeg kommer også til at ændre en del under kampene. Det kommer an på hvordan spillerne reagerer. Det afgørende er, at de ikke løber tør for energi. Det vigtigste er, at spillerne er friske når de spiller kampe' sagde han blandt andet.

Det bliver en speciel kamp for Martin Braithwaite, for det var netop Leganés han spillede for, da Barca meget overraskende hentede ham i februar måned, udenfor det normale transfervindue. Samtidig håber danskeren helt sikkert at kunne gentage sin succes fra i lørdags, hvor han stod for et af målene i 0-4 sejren.

Endnu en gang spiller Barca før mesterskabsrivalerne fra Real Madrid, der først torsdag aften skal på en svær opgave mod Valencia. En sejr i aften til Barca vil sætte de hvide under pres i det indbyrdes kapløb om titlen denne sæson.

Da Barca og Leganés i november mødtes i det omvendte opgør i Madrid, vandt Setiéns tropper med 1-2, på et sejrsmål blot 10 minutter før tid af Arturo Vidal.

Aftenens kamp fløjtes i gang kl. 22.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.