fbpx

Optakt: Mallorca - FC Barcelona

FCBARCELONA.DK - 13.06.20

© Getty Images
// Mallorca

Efter mere end tre måneders coronapause, skal Barca endelig i aktion igen, når de i aften møder oprykkerne fra Mallorca på udebane. Her handler det om at komme godt fra start efter pausen og hente de tre point, for at presse Madrid.

Man skal tilbage til den 7. marts for at finde Barcas seneste kamp. Dengang vandt de med besvær 1-0 over Real Sociedad. Dagen efter tabte Real Madrid til Betis og det betød, at Barca kunne overtage førstepladsen i tabellen, to point foran ærkerivalerne.

Den placering skal Quique Setién og hans spillere forsøge at holde, når de i aften løber ind på et tomt Son Moix i ferieøens hovedstad Palma, et stadion der til lejligheden har skiftet navn til El Visit Mallorca Estadi, for at trække turisterne tilbage til øen.

Barca må undvære den skadede Ousmane Dembélé, mens Clement Lenglet har karantæne. Det er tilladt at udtage 23 spillere til kampene i den resterende del af sæsonen og Setiéns trup ser således ud:

Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña, Semedo, Piqué, Umiti, Alba, Junior, Busquets, Rakitic, Vidal, Arthur, Sergi Roberto, De Jong, Messi, Suárez, Griezmann, Braithwaite, Riqui Puig, Ansu Fati, Collado, Araujo og Monchu.

Der er således blevet plads til seks spillere fra B-holdet i truppen.

Selvom Messi har trænet med de seneste dage, er der alligevel bekymring over, om han er 100% fysisk klar, efter lidt problemer i det ene lår. En anden usikkerhed er, hvor langt Luis Suárez er i sin form, efter fem måneders skadespause efter en knæoperation.

Også Umtiti har haft lidt problemer, men starter nok inde på grund af Lenglets fravær. Alle krydser fingre for, at den skrøbelige franskmand klarer sig gennem de 90 minutter uden skader.

Set med danske øjne bliver det spændende at se om Martin Braithwaite kommer i aktion og hvordan den danske landsholdsangriber i givet fald klarer sig.

Mallorca er oprykker denne sæson og kommer til at kæmpe hårdt for at undgå at rykke ned igen. Inden aftenens kamp ligger de tredjesidst lige under stregen. På papireret er det derfor en modstander Barca bør kunne besejre, men ingen kan vide hvordan holdene reagerer efter den lange coronapause. Da de to hold mødtes på Camp Nou i december måned, vandt Barca med 5-2.

For Barca er det uhyre vigtigt at få de tre point i aften, for det vil lægge pres på Real Madrid, der i morgen aften tager mod Eibar. Det vil være en enorm skuffelse, hvis Barca allerede i første runde efter coronapausen må aflevere førstepladsen.

Aftenens kamp spilles kl. 22.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.