fbpx

Overblik: Hansi Flicks 10 grundregler for spillerne

FCBARCELONA.DK - 16.10.24

 


Hansi Flick har fået en god start som træner for Barca, hvor tyskeren har ført holdet til en førsteplads i ligaen. Det skyldes ikke mest nogle meget klare regler overfor spillerne, som kræves overholdt til punkt og prikke.

Se her Hansi Flicks 10 grundregler:

1) Punktlighed:
Alle, både spillere og personale, skal ankomme til Ciutat Esportiva 90 minutter før træning, som typisk starter kl. 11. Flick går forrest som et godt eksempel og er ofte den første til at ankomme. Spillerne forventes at spise morgenmad på anlægget, mens Flick bruger tiden på at konsultere med sit personale, drøfte forberedelser, tjekke op på skadede spillere med lægerne og koordinere med de fysiske trænere.

2) Daglig vejning:
Inden hver træning skal spillerne vejes. Disse data registreres og evalueres ugentligt. Indtil videre har ingen måtte irettesættes. Ikke siden Luis Enriques tid har der været så streng overvågning af de fysiske parametre. Flick har endda tilføjet tandlægetjek til spillernes lægeundersøgelser for at sikre en omfattende sundhedsvurdering.

3) Obligatoriske kostvaner:
Alt personale skal spise i kantinen på Ciutat Esportiva uden undtagelse. Selvom de ikke behøver at spise sammen på grund af forskellige tidsplaner, skal de alle spise fra buffeten, der er forberedt af holdets ernæringsekspert, Silvia Tremoleda. Xavi opfordrede også spillerne til at spise på anlægget, men det var aldrig obligatorisk.

Artiklen fortsætter under annoncen


4) Aktiveringssession på kampdage:
Flick insisterer på en morgenaktiveringssession på kampdage, som han anser for at være afgørende for kampforberedelserne. Nogle startopstillinger er endda blevet justeret på baggrund af disse sessioner. Xavi indførte oprindeligt en lignende rutine i sin første sæson, men den blev senere droppet på grund af klager fra spillerne.

5) Fokus på kampdagen:
Sammen med genindførelsen af aktiveringssessionerne samles spillerne nu på hotellet på kampdage, selv til hjemmekampe på Montjuïc. Dette er for at undgå forstyrrelser som trafik eller andre uforudsete hændelser, så alle detaljer er under kontrol.

6) Hvile efter kampe:
Lange, sene hjemrejser er afskaffet. Hvis en udekamp slutter efter kl. 21, og flyveturen varer mere end 90 minutter, bliver holdet natten over i værtsbyen. Flick mener, at spillerne har brug for ordentlig hvile efter en kamp og er imod at vende tilbage i de tidlige morgentimer, udmattede og med lidt søvn.

7) Lange og intense træningssessioner:
Flick lægger vægt på disciplin under træning med fokus på fysisk forberedelse, assisteret af Julio Tous, som sluttede sig til holdet denne sommer. Sessionerne er krævende, og hver spiller bærer en GPS-tracker for at overvåge præstationsdata, som derefter evalueres. Træningen varer typisk omkring 90 minutter, eksklusiv arbejde før og efter sessionerne. I alt tilbringer spillerne omkring fem timer på Ciutat Esportiva hver dag.

8) Ingen økonomiske straffe:
Flick ser sine spillere som professionelle, så et system med bøder er unødvendigt. Hver spiller er ansvarlig for sine handlinger, både over for træneren og holdet.

9) Begrænset fritid:
Flick brænder for sit arbejde og forventer samme niveau af engagement fra sine spillere og stab. Han mener, at for at præstere på højeste niveau kræves fuld dedikation i både træning og kampe. Derfor giver han sine spillere minimal fritid, som regel kun en dag om ugen.

10) Professionelle relationer med spillerne:
Flick gør det klart, at han er træneren, ikke en faderfigur eller en ven for spillerne. Han opretholder fremragende kommunikation med truppen, bygget på respekt og engagement, og holder sit kontor åbent for samtaler. Dog trækker han en streng grænse mellem spiller og træner og undgår enhver form for favorisering. Selvom han stræber efter at være retfærdig, tolererer han ikke indblanding i sine beslutninger.

// Hansi Flick
.:FORSIDE:.