fbpx

Statistik: Arthur har Barcas bedste pasningsprocent

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 16.06.20

© Getty Images

Arthur har været en af de mest omtalte Barca-profiler i forbindelse med corona-pausen. Navnligt Juventus har været ude efter brasilianeren, og ser man på hans afleveringsstatistik, får man en del af forklaringen.

Skal man tro medierne har Juventus i en længere periode kæmpet ihærdigt for at gøre 23-årige Arthur Melo til en del af en byttehandel, der sender 30-årige Miralem Pjanic den anden vej. Arthur har dog ved enhver lejlighed takket nej og slået fast, at han udelukkende er interesseret i at forsætte hos Barca.

Kigger man på Arthurs tal, kunne disse da også indikere, at Barca gør klogt i at holde på deres unge midtbaneprofil. Arthur har nemlig den bedste pasningsstatistik af alle i truppen, når det kommer til afleveringsnøjagtighed i denne sæson. Inden lørdagens kamp mod Mallorca lød den på 1.935 vellykede pasninger ud af 2.098 - det svarer til en afleveringsnøjagtighed på 92,2 %.

Brasilianeren har såedes den næstbedste aleveringsstatistik af alle La Liga-spillere, kun overgået af Real Madrids Toni Kroos, med en vellykket pasningsrate på 92,6 %. Lægger man mål og assist sammen, er Arthur samtidig den mest effektive midtbanekreatør. Her er det blevet til fire mål og fire assist fordelt over 23 kampe.

Til sammenligning har Frenkie de Jong præsteret to mål og fire assist i 37 kampe. Kun Arturo Vidal overgår Arthur på denne front med seks mål og tre assist. Her skal det dog indskydes, at chileneren ofte er blevet brugt i en mere offensiv, målsøgende rolle, og at han har spillet 31 kampe.

På trods af den imponerende statistik måtte Arthur dog starte på bænken i lørdagens kamp mod Mallorca. Brasilianeren blev dog skiftet ind efter 71 minutter af opgøret.

.:FORSIDE:.