fbpx

Valverde: 'Anfield var sæsonens hårdeste slag'

FCBARCELONA.DK - 25.12.19

© Getty Images
// Valverde

I et interview med Barca TV ser Ernesto Valverde tilbage på 2019, der bød på både succes og modgang. Han kommer også med kommentarer til en række af spillerne i truppen. Læs her hvad Barca-træneren udtalte.

Årets sidste kamp blev vundet, da Alavés blev besejret med 4-1. I en snak med Barca TV gør Valverde status over 2019. Her er hvad han kommenterede:

Årets bedste oplevelse:
'Der har været mange i løbet af året, men den titel vi vandt (Mesterskabet, red.) vil altid stå øverst. Deruover er der ting som er gået godt, som holdet har lært, men der har også været væsentlige nedture og ting der kan forbedres'.

Starten på den aktuelle sæson:
'Vi når vores mål. Vi indledte sæsonen med nogle skader, specielt i angrebet, men det fik vi løst godt. Vi havde ingen god start på ligaen, men vi er med helt fremme og der mangler stadig meget. I Champions League nåede vi målet om kvalifikation en runde før det sluttede. Det kan se nemt ud, men det er det ikke'.

El Clásico mod Real Madrid:
'El Clásico blev et meget lukket opgør, hvor det var svært at spille. Som det er tradition, med undtagelse af sidste års 5-1, spiller Madrid altid godt hos os og gør kampen svær. Vi havde de største chancer, men det var dem der havde spillet'.

Mesterskabet der blev vundet:
'For os trænere, er ligaen altid noget specielt, for det er kulminationen på en hel sæsons arbejde. Hele holdets arbejde. Når du vinder den med stor afstand og når alle forventer at du vinder den flere runder før tid, mister den lidt værdi.

Vi har vundet to ligaer med stor afstand til vores forfølgere og vi har nydt det. De to ligaer blev vundet i april. Vi ville gerne have vundet flere titler, men vi skal nyde dem vi har. Vi ved hvor svært det er at vinde ligaen, så selvfølgelig har det værdi'.

Nedturen mod Liverpool:
'Indtil da havde vi haft en utrolig Champions League, hvor vi var turneringens bedste hold. Vi havde ikke tabt en eneste kamp. Vi stillede med samme hold som i første kamp og vores plan var, at score et mål. Sandheden er, at vi lukkede et mål for hurtigt ind og her påvirkede det os psykologisk, hvad der skete i Rom året før. Vi fik samlet os og i pausen så det ud til, at vi havde det under kontrol.

I anden halvleg var der to forfærdelige minutter, hvor de scorede deres andet og tredje mål. Her mistede vi balancen. Vi forsøgte at reagere og så kom deres fjerde mål og det var et hårdt slag. Vi viste et øjebliks svaghed, som det kan ske i alle kampe. Det var hårdt, for vi havde finalen indenfor rækkevidde og det var svært for rigtig mange. Det var sæsonens hårdeste slag'.

Finalen i Copa del Rey:
'Det der skete på Anfield, havde indflydelse på pokalfinalen. Vi havde haft så store forhåbninger til Champions League og det giver bagslag, når du ikke når det. Det blev vendt til frustration mod Valencia, hvor vi kom bagud. Vi lykkedes ikke at score det mål, der ville give forlænget spilletid.

Efter det der skete i Liverpool, ramte vi bunden rent humørmæssigt, selvom vi ikke ville eller kunne erkende det. Var vi ikke røget ud (mod Liverpool, red.), havde vores muligheder været bedre'.

De nye spillere:
'Det er altid klubbens intention at forbedre holdet. Det var indlysende med Griezmann, der allerede var en etableret spiller. Junior er en spiller med fremtid. I De Jongs tilfælde har han en stor fremtid. Der er også Neto. De forsøger alle at falde til og de kan hjælpe os med det vi ønsker.

Griezmann falder hele tiden bedre til. Det er ikke nemt for en spiller, der kommer fra en helt anden spillestil. Han tilfører os rigtig meget, ikke blot når det handler om at score mål. Han gør et godt stykke arbejde og vi er meget tilfredse med ham.

De Jong er en ung spiller, der er god både bagude og fremme. Han gør, at holdet står tættere sammen og han er god til at organisere spillet. Han kan stadig give mere, når det gælder det hurtige spil og deltage i de sidste meter, for han har kvaliteterne til at lægge de sidste pasninger og score mål.

Junior og Neto præsterer som vi havde forventet. De får ikke meget spilletid, men i Juniors tilfælde måtte han erstatte Jordi Alba og det gjorde han godt. Med Neto er det mere specielt, for Marc (Ter Stegen, red.), spiller næsten det hele, men Neto er klar til at træde til. Det er muligt han får chancen i supercuppen'.

Leo Messi:
'Vi manglede den magi Leo har og det var umuligt ikke at savne ham. Da han vendte tilbage, var det som altid svært rent fysisk, men han kom hurtigt i gang og bidrager i dag med mange mål. Han er tilbage i form. Leo har et talent som hele verden kan se og det er svært at sige mere, end der allerede er sagt. Han spiller så utroligt rent og lægger ingen normale pasninger, men giver dig de perfekte'.

Luis Suárez:
'Luis Suárez har den fordel, at han er meget insisterende. Han går altid efter det og gør det hårdt. Der er gange hvor han ikke lykkes, men som jeg siger, er det godt når en angriber brænder meget, for det viser, at han kommer tæt på mål. Det er rigtig godt for os'.

Carles Pérez og Ansu Fati:
'Carles Pérez kom fra B-holdet og har haft en naturlig proces. Ansu har været mere en uventet overraskelse. De viser begge, at de kan spille med og få minutter, men vi forventer mere fra dem. De skal tage det som det kommer. Ansu er stadig i udvikling, men de er begge spillere med en fremtid, men også med en nutid'.

Dembélés seneste skade:
'Alle skader uventede og det er aldrig rart, men Dembélés var speciel grusom, for han var meget engageret og arbejdede godt. Vi forventer meget af Dembélé, for han har så mange kvaliteter, som vi ønsker at se på banen. Det så ud til at være på vej, så det en ærgerlig pause. Han arbejder hårdt for at vende tilbage og vi håber snart at kunne nyde ham igen'.

Ønsker for 2020:
'Det er meget let - vi vil vinde alle vores kampe. Der er altid et aspekt af held og vi håber at bolden finder vej til vores fordel. Vi arbejder alle for, at det sker'.

.:FORSIDE:.