// Villarreal

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Junior, Busquets, Sergi Roberto (De Jong 63’), Arthur, Griezmann, Suárez (Fati 78’), Messi (Dembélé 46’)

Bænk: Neto, Todibo, De Jong, Vidal, Aleñá, Dembélé og Ansu Fati.

Mål: 1-0 Griezmann (6’), 2-0 Arthur (15’), 2-1 Cazorla (44’)

Efter lørdagens store skuffelse mod Granada, skulle Barcas spillere forsøge at komme tilbage på sporet i hjemmekampen mod Villarreal. Har så man for første gang trioen med Messi, Suárez og Griezmann starte inde samtidig. Samtidig måtte Frenkie de Jong noget overraskende tage plads på bænken, akkurat som den tilbagevendte Dembélé.

Barca lagde ud med god fart bolden og allerede efter to minutter kom deres første mulighed, da Messi sendte bolden i sidenettet fra en spids vinkel. Fire minutter senere fik Barca hjørnespark, som Messi sendte ind ved nærmeste stolpe. Her kom Griezmann løbende og snittede med hovedet bolden i nettet via undersiden af overliggeren. 1-0 til Barca og en perfekt start for catalanerne.

Barca fortsatte de gode takter og havde et godt flow i bolden. Både Junior på kanten og Griezmann i front faldt godt ind i spillet, i modsætning i lørdags mod Granada. Barca dominerede klart og efter et kvarters spil blev det belønnet med en 2-0 scoring. Arthur modtog bolden et stykke udenfor feltet og da han så at ingen gik til ham, fyrede han en kanon af et skud af sted der totalt overrumpelede keeperen.

Barca havde kampen hvor de ville og midt i halvlegen var de tæt på igen, men keeperen kom ud i sidste sekund og forhindrede Griezmann i at komme på tavlen igen. Efter en halv times spil var der bekymring at spore på Camp Nou, for Messi måtte sætte sig udenfor for at få massage på venstre lår. Efter nogle minutter vendte argentineren tilbage på banen. I mellemtiden var det catalanske spil gået nærmest i stå og det udnyttede Villarreal til at komme mere med. De lykkedes med at holde på bolden i lange periode, mens Barca smed den væk næsten med det samme.

Da der manglede et enkelt minut af halvlegen, ville Cazorla vise at han også kunne skyde fra distancen. Her sad bolden nærmest midt i målet, men Ter Stegen fik galt af den og kunne ikke forhindre en reducering. Ærgerlig fejl af tyskeren efter en halvleg hvor Barca var startet fint, men sluttet skidt og hvor Villarreal ikke burde være blevet lukket tilbage i kampen.

Valverde valgte at tage Messi ud i pausen og i stedet blev Dembélé sendt på banen. Dembélé kom i fokus efter blot et par minutter, da han tog et godt træk og spillede ind til Griezmann i feltet, man han ramte ved siden af bolden. Et minut senere viste Villarreal tænder, da Cazorla blev spillet fri til en åben chance i feltet, men her hev Ter Stegen en vigtig redning frem. Få minutter senere var Dembélé på spil igen med en ny chanceskabende pasning, men heller ikke Suárez havde skarpheden.

Villarreal spillede lige op med Barca og i det 53. minut var de farlige igen, men også denne gang var Ter Stegen hvor han skulle være. Gæsterne fornemmede tydeligt at de kunne være med og de lykkedes med at sætte sig på kampen i en periode, hvor Barca igen havde svært ved at holde på bolden. Det reagerede Valverde på efter en times spil, da De Jong afløste Sergi Roberto. Det ændrede dog ikke det store og Villarreal fortsatte med at skabe farlige situationer, hvor Barcas defensiv ikke så god ud.

Efter en periode med store problemer, lykkedes det for Barca at få bedre styr på spillet og de holdt længere på bolden. Det skabte lidt ro på tilskuerpladserne, hvor bekymringerne ellers kunne mærkes. Et kvarter før tid skiftede Valverde ud igen, da Fati kom på banen i stedet for Suárez. Den 16-årige angriber bragte sig hurtigt i fokus med et skud der strøg tæt forbi mål og da han kort efter afsluttede igen, fik målmanden afværget.

Med fem minutter tilbage blev Fati nedlagt i feltet og det lignede et straffespark, men efter at dommeren havde rådført sig med VAR, blev spillet sat i gang igen. Villarreals spillere virkede efterhånden trætte og Barca var i stand til at holde godt på bolden i slutfasen. Få minutter før tid fik de frispark udenfor feltet og det tog Piqué sig overraskende af. Han måtte dog se målmanden tage sig af skuddet uden de store problemer. Kampens sidste mulighed tilfaldt Griezmann, der sendte et skud tæt over.

Mere skete der ikke og Barca hentede dermed en vigtig sejr, men det skete uden for alvor at overbevise.