fbpx

20 år siden at Leo Messi debuterede for Barca

FCBARCELONA.DK - 16.10.24

// Lionel Messi

I nat dansk tid, tryllede Messi for Argentina og det skete på dagen, hvor det er 20 år siden han debuterede for Barca i en alder af 17 år. Det blev en starten på en utrolig karriere, som den lille argentiner stadig har godt gang i.

Det kunne næsten lyde som en historie fra i dag, da Frank Rijkaards mandskab i 2004 var ramt af mange skader, så fem spillere fra andetholdet, der dengang Barca B, var med i truppen. Blandt dem var den unge Leo Messi, der få måneder forinden var fyldt 17 år.

Messi kom på banen i det 82. minut til sin officielle debut, hvor han lidt pudsigt afløste Deco, der i dag er sportsdirektør i klubben. Messi fik otte minutter på banen plus dommerens tillægstid, de første i Barca-trøjen. Resten er historie, som man siger.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det skulle vise sig at blive starten på en karriere, som ingen, slet ikke Messi selv, kunne forestille forstille sig på daværende tidspunkt. Da han ufrivilligt måtte forlade klubben i 2021, var han noteret for 778 officielle kampe og surealistiske 672 mål. Han havde vundet 10 mesterskaber, fire Champions League, ni Copa del Rey, otte Supercopa España, tre UEFA Supercups og tre VM for klubhold.

Mens han var i Barca vandt han Ballon d'Or seks gange og to gange mere senere.

Messi er usammenligneligt den bedste spiller i klubbens historie. At han kunne holde sig på toppen i 17 år i en krævende klub som Barca, vidner om et unikt talent, en mental styrke udover det sædvanlige, samt et stort hjerte for klubben.

Barca havde ikke råd til at forlænge med Messi i 2021, da corona havde hærget europæisk fodbold og bragt klubben i dyb, dyb krise. Han fik aldrig den afsked med tilhængerne som han havde fortjent, men håbet er, at det sker en dag inden han slutter sin aktive karriere.

Med det niveau som Messi viste i nat viste for Argentina, hvor han scorede tre mål og lagde to assist i 6-0 sejren over Bolivia, kan han godt holde gang i karrieren flere år endnu og forhåbentlig vende tilbage og spille en sidste kamp på Camp Nou.

messi3F

.:FORSIDE:.