fbpx

Analyse: Konklusioner fra den første træningskamp

FCBARCELONA.DK - 13.09.20

© Getty Images
// Ronald Koeman // Nastic

Barca spillede i går aftes sin første træningskamp med Ronald Koeman som træner og her fik man de første indtryk af hvad hollænderen vil og hvor de enkelte spillere er lige nu. Læs her en række konklusioner fra opgøret.

Med ny træner ved roret og en skuffende sæson uden titler, er det oplagt at der bør ske ændringer i Barcelona. Ronald Koeman har arbejdet med holdet i to uger og i går kunne man drage de første konklusioner efter træningskampen mod Nàstic de Tarragona.

Spillesystem 4-2-3-1:
Koeman vil ikke spille 4-3-3 som Barca ellers er kendt for. Han foretrækker to midtbanespillere foran forsvaret, der på samme tid skal styrke holdets defensiv og skabe spillet for de andre. I næste linje skal ligge tre offensive spillere, hvor to af dem ligger langt ude på kanterne, og så skal holdet spille med en decideret spidsangiber. Samtidig skal de fire i front ofte skifte positioner.

I går kunne man se at holdet skal vænne sig til den nye formation, men man så positive tegn med mere bredde i spillet og i dybden, noget af det som Koeman søger. Ikke alt skal afhænge af Messi. Spillere som Dembéle, Trincao og Coutinho skal også skabe noget.

Messis rolle på holdet:
Argentineren får en meget fri rolle, men hans udgangspunkt er i banens højre side. I går var det tydeligt, at Messi er et stykke fra formen, men mentalt virkede han til at være på plads efter al polemikken omkring hans ønske om at komme væk.

De nye - Trincao og Pedri:
Begge spillere gjorde en god figur, men Trincao imponerede mest og ligner en vigtig spiller denne sæson. Pedri er kun 17 år og trods hans gode takter i går, får han svært ved at få spilletid i front, så måske venter der et lejeophold i en anden ligaklub til ham.

Griezmann:
Han scorede i går mod Nàstic, men det var et straffespark som Messi lod ham sparke. Koemans plan med Griezmann er, at han får en mere central rolle i angrebet, men i går var det en anonym franskmand man så i aktion, så planen lykkedes ikke mod Nàstic.

Martin Braithwaite:
Set med danske briller er det interessant at følge Braithwaite. Han gjorde en udmærket figur i går og kom til et par afslutninger, men manglede de sidste marginaler for at komme på tavlen. Han fik vist Koeman, at han kan være en god indskifter, men en hovedrolle venter ham næppe.

Forsvaret:
Hverken på målmandsposten eller i forsvaret var Nástic i stand til at true Barca, så her blev Koeman ikke meget klogere. Hverken Neto eller Iñaki Peña havde meget at lave og heller ikke Piqué, Lenglet eller Araujo blev for alvor udfordret.

Vidal og Suárez:
Ingen af dem var med i truppen i går og det er et klart signal om, at Koeman ikke har dem med i sine planer for sæsonen.

Barca spiller sin næste træningskamp allerede på onsdag, hvor Girona venter. Her får Koeman lejlighed til at prøve flere af sine ideer af og få testet sine spillere yderligere.

.:FORSIDE:.