fbpx
Annonce

Avis: Barca forsøgte at sende Balde til Ajax i vinter

Peter Vyff - 24.09.22

// Alejandro Balde

Stortalentet Alejandro Balde har haft en fremragende sæson indtil videre, hvor han har formået at slå igennem på Camp Nou. Catalaneren kunne dog have været endt hos Ajax, som angiveligt fik tilbudt venstrebacken sidste vinter.

Barca har i flere år forsøgt at finde en backup til Jordi Alba, som fast har været at finde på holdets venstreback de sidste ti sæsoner. Ledelsen har undervejs forsøgt sig med en række forsvarsspillere, som aldrig har formået at tage pladsen i startopstillingen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det er dog lykkedes for Alejandro Balde i denne sæson, hvor han har fået sit helt store gennembrud på Camp Nou. Catalaneren fik chancen efter Albas sløje indsats i åbningskampen mod Raye Vallecano, og sidenhen er det blevet til fem kampe og tre assists for den talentfulde venstreback.

Catalanerens imponerede form har betydet at både Alba, og nyindkøbet Marcos Alonso har set til fra bænken, hvilket ingen kunne have spået for bare nogle måneder tilbage. Og nu forlyder det endda ifølge avisen Marca, at Balde kunne have været endt hos Ajax Amsterdam, som angiveligt fik tilbudt La Masia-spilleren sidste vinter.

Barca var dengang helt åbenlyst interesseret i Nicolás Tagliafico, som ledelsen igennem flere sæsoner havde haft et godt øje til. Ajax krævede dog eftersigende 8-10mio. euro for landsholdsbacken, hvilket slet ikke stemte overens med den hårdt pressede økonomi på Camp Nou.

Ledelsen forsøgte derfor at stable en handel på benene, som inkluderede Balde og en noget mindre transfersum. Det afviste Ajax dog prompte, da hollænderne ikke fandt teenageren interessant, og på trods af at Tagliafico stod til at forlade Amsterdam Arena transferfrit efter sæsonen.

Argentineren endte som bekendt med at skifte til Olympique Lyon, og heldigvis endte det lykkeligt for Barca, som i den 18-årige Balde har fundet holdets fremtidige venstreback, der forhåbenligt kan overtage tronen efter Jordi Alba.

 

.:FORSIDE:.