fbpx

Avis: Balde ender på andenpladsen til Golden Boy

Peter Vyff - 31.10.23

// Alejandro Balde

Alejandro Balde har haft sig noget af en kometkarriere siden han slog igennem i sidste sæson. Catalaneren har derfor været favorit til at løbe med af titlen som årets Golden Boy, men alt tyder på, at han må nøjes med andenpladsen.

Det italienske sportsmedie, Tuttosport, kårer hvert år den mest talentfulde spiller under 21 år, og belønner ham med trofæet, Golden Boy Award. Prisen er blevet uddelt siden 2003, og vinderen findes i år den 4. december til en stort anlagt ceremoni i Torino.

Barca har sammen med Manchester United haft fornøjelsen af at se sine spillere modtage prisen flest gange. Catalanerne har samtidig også hjemtaget prisen de sidste to år, hvor Pedri tog titlen i 2021, og sidste år var det som bekendt Gavi, der løb af med kåringen.

Det bliver dog angiveligt ikke alle gode gange tre, selvom Alejandro Balde i lang tid så ud til at løbe med prisen. Stortalentet må ifølge avisen Marca nøjes med en andenplads, som han skal dele med Jamal Musiala fra Bayern München.

Artiklen fortsætter under annoncen


Duoen må i stedet se Real Madrids Jude Bellingham på førstepladsen, hvilket også må siges at være ganske fortjent taget hans nuværende form i betragtning. Englænderen spillede samtidig også en afgørende rolle for Dortmund i sidste sæson, og skulle det ende sådan, vil det bestemt ikke være noget overraskende resultat.

Den 20-årige Balde må derfor sandsynligvis se sig slået, men får han sig en andenplads, er det bestemt også værd at tage med. Forsvarsspilleren har et kæmpe potentiale, og han har udsigt til at dominere Barcas venstre back i mere end et årti, hvis han kan holde formen ved lige.

Og når næste sæsons Golden Boy skal findes, vil det med sikkerhed også være med en Barca-spiller eller to helt fremme i konkurrencen. Her holdes der især øje med Lamine Yamal, der også er blandt de bedste 25 spillere i dette års Golden Boy-kåring, samt Fermín López, som på det sidste har imponeret stort.

.:FORSIDE:.