fbpx

Avis: Barca vil reducere Lewandowskis løn

Simon Arun Vrábel - 26.12.23

// Robert Lewandowski

Stjerneangriberen Robert Lewandowski underskrev ved sin ankomst til Barca en kontrakt, hvor hans løn stiger fra år til år, og især næste sæson er hans løn budgetteret til at stige markant, hvilket har fået ledelsen til at tage affære.

Efter hårdt arbejde fra både Joan Laporta og den sportslige ledelse lykkedes det inden starten af sidste sæson at hente Robert Lewandowski til klubben som holdets helt store stjern, og netop den markante status blev også afspejlet i polakkens kontrakt. Nu forsøger ledelsen dog at sænke Lewandowskis løn frem imod næste sæson.

Det var især Joan Laportas gode forhold til agenten Pini Zahavi, som repræsenterer Robert Lewandowski, som gjorde, at Barca inden starten af sidste sæson kunne præsentere den dengang 34-årige stjerneangriber som nøglefiguren i holdets genopbygning. Også dengang havde Barca problemer med lønloftet, så derfor indgik parterne en aftale om en kontrakt med en gradvis stigende løn.

Artiklen fortsætter under annoncen


Avisen Sport fortæller, at Lewandowski, som begynder sin tredje sæson til sommer, står overfor en markant lønstigning, når sæsonen 2024/2025 begynder. Selvom Lewandowski har oplevet et formdyk i denne sæson, så har ledelsen forsat stor tiltro til, at polakken vil slutte sæsonen af med en flot målstatistik, og selvom der lurer flere tilbud fra Saudi Arabien, så har hverken angriberen eller klubben et skifte i tankerne.

De eftertragtede tilbud fra Mellemøsten skulle dog betyde, at Barca ønsker at genforhandle polakkens løn for næste sæson, for hvis Lewandowski vægter det sportslige højest mener klubben ikke, at det burde være noget problem at sænke sin løn og hjælpe klubben. Skulle polakken omvendt vægte økonomien højest, vil et stort salg til Saudi Arabien være en god løsning for begge parter.

Da Robert Lewandowski ankom til Barca i 2022 underskrev polakken en kontrakt for fire sæsoner. Der har dog tidligere været meldinger om, at det sidste år i kontrakten indeholder en række klausuler, som blandt andet omhandler spilletid, som vil kunne ophæve kontrakten allerede til sommer. Set fra klubbens perspektiv og med økonomien i tankerne, er den kommende sæson altså den vigtigste, hvorfor ledelsen altså vil prøve at genforhandle lønvilkårene i de kommende måneder.

Lewandowski har siden sin ankomst i september 2022 spillet 67 kampe i Barca-trøjen, scoret 42 mål og lavet 13 assists.

.:FORSIDE:.