fbpx

Barcas forsvar imponerer med flot offside-statistik

Peter Vyff - 09.10.24

 


Barca har fået en fremragende start på sæsonen, hvor Hansi Flick har fået styr på sidste års mange problemer. Catalanerne har set en forbedring i begge ender af banen, men især i defensiven, hvor specielt en statistik falder i øjnene.

Hansi Flick har fået en fantastisk start på tilværelsen som Barca-træner, hvor det er blevet til 9 sejre ud af 11 mulige. Holdet fører derfor også fortjent La Liga med tre point ned til Real Madrid, og i Champions League blev det senest til en flot 5-0 sejr over Young Boys.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca har således modtaget en del ros for deres angrebsspil, hvor Flick har formået at få det bedste ud af Robert Lewandowski, Raphinha og Lamine Yamal. Men også forsvaret har præsteret på et imponerede niveau, især sidste sæsons indsats taget i betragtning, hvor man havde svært ved at holde modstanderne væk fra målet.

Catalanerne lukker i gennemsnit ét mål ind per kamp, hvilket er ganske flot, men det kunne have været langt mere, hvis ikke forsvaret havde været så dygtige til at trække modstanderholdet offside. Barca fører nemlig an i en imponerede statistik, som analysefirmaet Opta forleden offentliggjorde.

Statistik-virksomheden bragte en liste med de fem hold i europæisk fodbold, der har trukket deres modstandere fleste gange offside, og den topper Barca med stor margin. Catalanerne har trukket en offside hele 62 gange siden sæsonstarten, og på andenpladsen findes Brighton med 31 offside-kendelser.

De næste pladser besættes af Fulham med 27, Osasuna med 26 og Athletic Club med 25, og Barca fører således med længder til de resterende mandskaber. Statistikken er et klart bevis på den aggresive spillestil som Flick har implementeret, og forhåbentlig kan spillerne bevare energien igennem hele sæsonen og fortsætte det gode spil.

inigo6F
© Imago

.:FORSIDE:.