fbpx

Hårdt program venter efter landskampspausen

Peter Vyff - 09.10.24

 


Barca har fået en fremragende start på sæsonen, med ni sejre i de første elleve kampe. Catalanerne indtager derfor også førstepladsen i La Liga, men efter landskampspausen venter der holdet et ekstremt svært program.

Størstedelen af Barca-fans havde nok ikke forudset den imponerede start, som klubben har fået på sæsonen. Hansi Flick har fra start forbedret holdets præstationer, og især det offensive spil har set stor fremgang, og han har formået at få det bedste frem i spillere som Raphinha, Robert Lewandowski og Lamine Yamal.

Det er således også blevet til flere storsejre, deriblandt 7-0 over Real Valladolid, 5-1 over Villarrreal og 5-0 over Young Boys i Champions League. Catalanerne mangler dog at måle sig med de rigtig store modstandere, men de kommer i stor stil efter landskampspausen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca møder først Sevilla den 20. oktober på hjemmebane, og selvom andaluserne ikke er ved fordums styrke, er det stadig et godt hold, der ikke har tabt de seneste tre kampe. Sevilla har dog ikke formået at besejre Barca i La Liga siden 2016, og med udsigten til at få Dani Olmo, Gavi og Fermín López tilbage på holdkortet, er chancerne for tre point gode.

Catalanerne står overfor anderledes hård modstand den 23. oktober, hvor Bayern München gæster Estadi Olímpic i Champions League. Barca haft det mere end svært mod tyskerne de senere år, hvor det er blevet til flere klare nederlag. Senest de mødtes var i Champions League gruppespillet i sæsonen 2022/23, hvor Bayern vandt 2-0 hjemme og 3-0 i Barcelona. Mange husker også lussingen på 8-2 under coronapandemien, hvor Hansi Flick var træner for det tyske mandskab.

Det bliver derfor en underlig oplevelse for Flick, der denne gang skal forsøge at besejre hans tidligere mandskab. Det er samtidig en utrolig vigtig kamp for Barca, der kan arbejde sig hen mod videre kvalifikation i Champions League, og vise at holdet har alle kvaliteter til at bide skeer med de største klubber i europæisk fodbold.

Blot tre dage efter kampen mod tyskerne, mødes Barca og Real Madrid i denne sæsons første El Clásico på Santiago Bernabeu. Catalanerne kan med en sejr udbygge forspringet i ligaen, alt efter hvordan det går weekenden forinden mod Sevilla og i Madrids kamp mod Celta.

Det bliver utrolig spændende at se, hvordan Flick vælger sit hold til de tre svære kampe, der foregår på blot en uge.

flick18F

.:FORSIDE:.