fbpx

De Jong: 'Jeg bebrejder dem der ville have mig væk'

Simon Arun Vrábel - 20.11.22

// Frenkie de Jong

Frenkie de Jongs skyder i en udtalelse med skarpt mod ledelsen om deres forsøg på at sælge ham på i sommer, mens Xavi dog frikendes, da han ifølge hollænderen gjorde sit bedste i en svær situation.

Barcas hollandske midtbanespiller, Frenkie de Jong, var i sommer under et massivt pres da den sportslige ledelse intenst forsøgte at sælge hollænderen. Under hele forløbet har De Jong været meget stille, men i det seneste interview med De Telegraaf, tager han i den grad bladet fra munden og åbner op omkring situationen.

’En avis offentliggjorde ting fra min kontrakt og det var tydeligt, at jeg ikke lækkede den. Der var kun én anden part, der havde kontrakten, så der er ingen tvivl om, at det kom fra klubben, og så tænker man: det er ikke nødvendigt’ forklarede De Jong.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Pludselig var der et kæmpe problem med min kontrakt, og hvad jeg havde skrevet under på med den tidligere præsident. Det irriterede mig, at klubben ville gøre sådan noget' kom det fra den ellers rolige hollænder.

Uden at nævne navne gav Frenkie de Jong præsidenten Joan Laporta og de ansvarlige for sportsområdet skylden for situationen. ’Jeg bebrejder dem, der ville have mig ud, men jeg har egentligt intet med dem at gøre, for jeg ser dem ikke når jeg er i klubben i min daglige rutine’ forsatte Frenkie de Jong inden han satte ord på, hvad han mente om, hvordan Xavi havde håndteret hele situationen.

’Det er rigtigt, at træneren lod døren stå åben for muligheden for min afgang, for han aldrig sagde, at jeg ikke skulle sælges, men jeg bebrejder ham ikke. Jeg har aldrig haft følelsen af, at Xavi var imod mig, og jeg tror, ​​det var meget svært for ham at tale om dette. Han fortalte medierne, at han var glad for mig, men at der også var en økonomisk del, så for mig var det tydeligt, at det var ikke ham, der tog beslutningen' sagde De Jong.

Disse hårde bebrejdelser betyder ikke, at Frenkie de Jong ikke er villig til at hjælpe klubben i dens kritiske økonomiske situation og spilleren og hans repræsentanter har opretholdt kontakten for at genoverveje betingelserne i hans kontrakt. Alligevel vidste De Jong godt, at hans kontraktuelle situation ville påvirke mængden af spilletid i starten af sæsonen.

’På grund af den situation jeg var i, vidste jeg, at jeg ville spille lidt mindre i begyndelsen af ​​sæsonen, men også at jeg var bedre, og at jeg fortjente at være blandt de elleve startende. Nu er vi på fremmarch igen og når jeg spiller, er det fantastisk, og i forhold til livet er det perfekt at være her. Hvis det var op til mig, ville jeg være otte eller ti år mere i Barcelona’ afsluttede Frenkie de Jong, som helt tydeligt stadig har et godt forhold til blaugana.

Frenkie de Jong har spillet 17 gange i blaugrana-trøjen i denne sæson og i de sidste fire kampe har hollænderen fået fuld spilletid. I de fire kampe har Barca scoret ni mål og lukket et enkelt ind og dermed er det også blevet til 12 point ud af 12 mulige med hollænderen i startopstillingen..:FORSIDE:.