fbpx

Koundé arbejder hårdt på at blive en bedre back

Peter Vyff - 22.05.24

 


Selvom det ikke har været planen, har Jules Koundé som oftest optrådt på højre back i denne sæson. Det er en situation som franskmanden angiveligt har accepteret, og han arbejder nu hårdt på at blive endnu stærkere på positionen.

Barca har de sidste mange år været sårbare på højre back, hvor man aldrig helt har fundet en afløser for Dani Alves. Catalanerne så dog ud til at have løst problemet med tilgangen af João Cancelo, der straks leverede efter sin ankomst i sommer.

Portugiseren har dog i store dele af sæsonen måtte dække af på venstre back, især efter at Alejandro Balde blev skadet og meldt ude resten af sæsonen. Det har især haft betydning for Jules Koundé, der trods sin tidligere bekymring over at spille højre back, har måtte indfinde sig med situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det skulle nu være kommet så vidt, at forsvarsspilleren har accepteret sin plads på højre back, især med tanke på, at midterforsvaret er godt besat af Ronald Araújo, Pau Cubarsí, Andreas Christensen og Iñigo Martínez. Der har samtidig heller ikke været en finger at sætte på Koundés præstationer i højre forsvarsside, der ofte har været i verdensklasse, i hvert fald i defensiven.

Det skyldes ifølge journalisten Jordi Gill fra avisen Sport, at franskmanden nu har dedikeret sig selv til at forbedre sine færdigheder som back, og blive bedre til at støtte holdet offensivt. Det er noget som Xavi værdsætter højt, og graden af professionalisme er noget, der glæder hele trænerstaben.

Koundé har også ofte trænet på holdets fridage, samt med gruppen af ubrugte udskiftere, der har haft træningspas efter kampdage. Det er derfor ingen overraskelse, at forsvarsspilleren i denne sæson har pakket spillere ind som Kylian Mbappé og Kvicha Kvaratskhelia ind på højre back.

Franskmandens fokus lige nu er angiveligt at øve sig på indlæg, hvilket han ifølge Gill bruger meget tid på for sig selv efter træning. Koundé ønsker dermed ikke at sætte spørgsmålstegn ved ønsket om at blive og udvikle sig hos Barca, selvom der har været spekulationer om, hvorvidt ledelsen ville sælge ham til sommer.

Meget afhænger dog af situationen omkring João Cancelo, og om det lykkes for ledelsen at nå til enighed med Manchester City om et permament skifte. Hvis ikke, ser det ud til at Koundé er klar til at fortsætte på højre back, hvor den 17-årige Héctor Fort med al sandsynlighed bliver hans backup.

kounde25F

// Jules Koundé
.:FORSIDE:.