fbpx

Piqué: 'Yamal kommer til at definere en æra'

Peter Vyff - 22.06.24

// Gerard Piqué // Lamine Yamal

Spaniens landshold har fået en fremragende start på EM-slutrunden med to sejre ud af to mulige. Lamine Yamal har især vist sig flot frem, og nu høster han store roser fra den tidligere Barca-spiller, Gerard Piqué.

Barca er i disse dage godt repræsenteret på flere landshold til EM i Tyskland, samt i Copa América-turneringen, der spilles i USA. Catalanerne har flest spillere med på det spanske landshold med Ferran Torres, Pedri, Fermín López og Lamine Yamal.

Spanien har hidtil været én af slutrundens mest overbevisende mandskaber med sejre over både Kroatien og Italien. Og udover Pedri, der har været en af nøglespillerne hos La Roja, har også den 16-årige Yamal været godt spillede, og han har ofte sat sine direkte modstandere på prøve.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den tidligere landsholdsspiller, og Barca-legende, Gerard Piqué havde derfor også kun roser tilovers for teenageren, da han forleden deltog i et interview med den tyske avis SportBILD. Catalaneren blev spurgt ind til kantspillerens betydning i så ung en alder. 'Lamine Yamal kommer til at definere en æra' svarede Piqué.

Generelt set, har EM-slutrunden været et stærkt bevis på det store antal talenter, der står klar til at få deres helt store gennembrud, og det kom Piqué også ind på: 'Det er tydeligt at se, hvordan generationsskiftet er i gang under EM-slutrunden. De bedste hold indtil videre har unge spillere som Lamine Yamal og Jamal Musiala, og Jude Bellingham har også været en af Englands bedste. Der er flere unge spillere med en stor fremtid i vente, og slutrunden vil være et markeringspunkt for mange' sagde Barca-ikonet.

Piqué blev også spurgt ind til, hvem han anser som favorit til EM-mesterskabet: 'Jeg tror, at fordelen ved at spille hjemme kan hjælpe tyskerne meget. Deres hold er ungt og de har en god chance for at vinde titlen. De har en historik for at vinde turneringen, og de bliver en svær modstander for alle' svarede catalaneren.

Den tidligere forsvarsspiller blev til sidst spurgt ind til lighederne mellem Spanien og Tysklands landshold: 'Vores situation ligner meget hinandens, da der er et større generationsskifte undervejs. Begge hold er godt på vej, og jeg har også stor tiltro til Spanien, der altid er en kandidat til at vinde titlen' afsluttede Piqué.

pique1F

.:FORSIDE:.