fbpx

Udlejede Álex Valle fik flot debut for Celtic

Peter Vyff - 28.09.24

 


Barca sendte i sommer Álex Valle på en lejeaftale til Celtic, hvor han har udsigt til langt mere spilletid end hos Barca. Catalaneren fik således sin debut forleden for skotterne, hvor han imponerede på venstre back og bidrog med en assist.

Siden Barca besluttede sig for at stole mere på klubbens ungdomsspillere, har trænerstaben set en eksplosion i talenter kommende fra La Masia. Flere lovende spillere har allerede fået deres gennembrud på førsteholdet, og det næste kuld af talenter står allerede klar i kulissen til at få deres chance på seniorniveau.

Det drejer sig blandt andet om Álex Valle, der længe har været betragtet som et stort forsvarstalent på talentakademiet. Catalanerne sendte ham derfor på udleje til Levante i sidste sæson, hvor han gjorde det rigtig godt, og flere havde forventet, at han ville få chancen på Barcas førstehold efter sommerferien.

Artiklen fortsætter under annoncen


Hansi Flick valgte dog at stole mest på en anden ungdomsspiller, Gerard Martin, der nu agerer backup for Alejandro Balde. Ledelsen sendte istedet Álex Valle på endnu et lejeophold, denne gang til Celtic, hvor han fik debut i startopstillingen mod Falkirk i den skotske ligacup.

Stortalentet startede på hans vante plads på venstre back, hvor han hurtigt så ud til at have tilpasset sig Celtics spillestil, efter at have siddet på bænken i holdets første fire kampe i sæsonen. Skotterne kom dog noget overraskende bagud i kampen, men ved stillingen 2-1 udlignede Celtic via en assist fra Valle.

Stortalentet løb i dybden ude i venstre side, hvor han smed et indlæg ind i panden på Paulo Bernardo, der scorede til 2-2. Celtic scorede efterfølgende tre mål og løb af med en overbevisende sejr, og er dermed videre i pokalen.

Valles gode præstation er med sikkerhed noget, der bliver holdt øje med hos Barca, hvor man fortsat har tiltro til, at han blive en værdifuld spiller på førsteholdet. Parterne underskrev således også en kontraktforlængelse, inden han skiftede til Celtic, og håbet er nu, at han kan fortsætte sin gode udvikling i resten af sæsonen.

valle1F

// Alex Valle
.:FORSIDE:.