fbpx

Marc Casadó har været en åbenbaring på midtbanen

Peter Vyff - 28.09.24

 


Marc Casadó har altid været betragtet som en spiller med et enormt potentiale, og efter skaden til Marc Bernal, er han nu blevet fast starter for Barca. På fornemmeste vis har han bundet midtbanen sammen og imponeret trænerstaben.

Siden Sergio Busquets tog afsked med Barca i forrige sæson, har ledelsen forsøgt at finde en langvarig løsning på den defensive midtbane. Catalanerne forsøgte sig i sidste sæson med Oriol Romeu, hvilket hurtigt viste sig som en dårlig løsning, og efterfølgende har man længe været på jagt efter en kvalitetsspiller på transfermarkedet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Ledelsen måtte dog hurtigt sande, at økonomien ikke var til at hente spillere som Joshua Kimmich og Martín Zubimendi, og derfor måtte Hansi Flick finde løsninger internt på holdet. Cheftræneren viste hurtigt tillid til Marc Bernal og Marc Casadó, der begge fik en del spilletid i Barcas pre-season og endda med stor succes.

Cheftræneren benyttede sig derfor også at begge spillere i starten af La Liga, inden Bernal pådrog sig en sæsonafsluttede knæskade. Sidenhen har Casadó påtaget sig opgaven som den dybdeliggende midtbanespiller, og han har løftet opgaven på strålende vis.

Catalaneren, der er kendt for sine tekniske evner og sin taktiske bevidsthed, har formået at binde forsvaret og midtbanen sammen, og samtidig været en trussel fremad i banen. Casadós arbejdsomhed har dog været det mest iøjefaldende, hvilket man især så i kampen mod AS Monaco, hvor han dækkede det meste af banen, og løb knap 12 kilometer.

Stortalentets imponerede evne til at dække banen suppleres også af hans intelligente positionering, samt har han en pasningsrate på 91,4% i La Liga, hvor det også er blevet til to assists. Den 21-årige Casadó må derfor siges at være noget af en åbenbaring på midtbanen, og som anfører for alle Barcas ungdomshold, har han også masser af lederskab at byde ind med.

casado1F

 

// Marc Casadó
.:FORSIDE:.