fbpx
Annonce

Ledelsen har budgetteret med en CL-kvartfinale

Simon Arun Vrábel - 15.10.22

// Champions League // Økonomi

Da man lagde budgettet for 2023 troede Barcas ledels på, at holdet ville kunne nå kvartfinalen i årets Champions League. Hvis det ikke bliver indfriet, kan det få stor betydning for sæsonens økonomiske sultresultat.

Det er altid svært at spå om fremtiden og specielt med den sommer som Barca har gennemgået, men alligevel har klubbens ledelse været optimistiske da de lagde budgettet for sæsonen 2022/23. Den optimisme kan nu vise sig at blive en dyr læring.

Artiklen fortsætter under annoncen


De helt store armbevægelser, ambitioner og drømme har fået lov til at blomstre i løbet af sommeren, hvor den  sportslige ledelse har brugt pengene til at forstærke holdet markant. Budskabet fra både spillere og nøglepersoner i og omkring klubben har da også været, at man satsede på at vinde de turneringer som man var med i.

Alt imens optimismen blomstrede i truppen var ledelsen en smule forsigtige, da budgettet for 2022/23 skulle lægges. Her fortæller avisen Mundo Deportivo, at man har budgetteret med, at klubben når så langt som kvartfinalen i Champions League.

Som det ser ud i skrivende stund, så er en tur i Europa League via tredjepladsen i gruppen mere sandsynlig og selvom dén turnering også giver en indtægt, så mener den catalanske avis at vide, at man vil stå til at miste mere end 20 millioner euro.

Selv hvis Xavis mandskab formår at vinde Europa League, vil indkomsten fra den næstbedste europæiske turnering ikke opveje det man mister i Champions League og det er skidt nyt for præsident Laporta, som skal bruge penge til at betale klubbens gæld.

Den bedste vej ud af de økonomiske udfordringer er, at Xavi skaber gode resultater på banen. Selvom holdet har oplevet stor modgang i Champions League så ligger man øverst i La Liga inden ærkerivalerne fra Real Madrid byder op til det første El Clásico som spilles i Madrid søndag eftermiddag.

.:FORSIDE:.