fbpx

Officielt: Derfor blev Ronald Koeman udvist

FCBARCELONA.DK - 29.04.21

@ Getty Images
// Ronald Koeman // Granada

Ikke nok med, at Barca torsdag led et smerteligt nederlag på 1-2 mod Granada, så blev Ronald Koeman også udvist efter et direkte rødt kort. Nu er det kommet frem hvorfor hollænderen blev udvist og det peger imod en voldsom overreaktion af dommeren.

Ronald Koeman modtog et direkte rødt kort efter Granadas udligning i torsdagens kamp. En udvisning, som med sikkerhed giver ham karantæne i søndagens svære udekamp mod Valencia, samt sandsynligvis også i den mesterskabsafgørende hjemmekamp mod Atlético Madrid.

Efter kampen kunne man i dommerens kamprapport så læse, hvorfor Koeman blev udvist. Her kan man ikke andet end at konkludere, at der var tale om en voldsom overreaktion af både fjerdedommer og kampens dommer. Ifølge raporten henvendte Koeman sig nemlig til fjerdedommeren og sagde 'que personaje', som på dansk kan oversættes til 'hvilken personlighed'. Ja, den er god nok - det var alt. Det skulle fjerdedommeren havde betegnet som 'mangel på respekt' og derfor have krævet en udvisning af hollænderen.

Efter kampen afslørede Ronald Koeman noget uforstående også selv årsagen til udvisningen. Hollænderen erkendte på pressetmødet, at dommeren i kamprapporten havde skrevet, at Koeman havde udvist 'mangel på respekt' overfor fjerdedommeren. En forklaring, som Koeman på ingen måde kunne genkende - tværtimod.

'Som altid er der en dialog mellem træner og fjerdedommer, hvor man kommenterer kampens hændelser. Det var selvfølgelig også tilfældet i denne kamp. Jeg har dog ikke vist mangel på respekt og jeg har ikke brugt grimme ord. Mangel på respekt er hvis man fornærmer dommeren og det gjorde jeg ikke. Jeg vil derimod sige, at fjerdedommeren talte nedladende til mig. Jeg vil derfor gerne have, at dommeren forklarer præcis hvad årsagen til min udvisning er, for jeg forstår det ikke' sagde Koeman.

Hvis ligaforbundet holder fast i dommerens kamprapport, så tyder alt på, at Ronald Koeman kan se frem til to spilledages karantæne. Her vil i så fald gå glip af søndagens udekamp mod Valencia og næste uges hjemmekamp mod Atlético Madrud.

.:FORSIDE:.