fbpx

Ronald Koeman forudsagde Barcelonas nedtur

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 18.08.20

// Ronald Koeman


Ronald Koemann ligner manden, der skal bringe FC Barcelona tilbage på ret kurs. Rejser man tilbage i tiden, forudsagde hollænderen faktisk catalanernes kollaps, så måske han også har løsningen?

Samtlige catalanske og hollandske medier forventer, at Ronald Koeman vil blive annonceret som Barcas nye cheftræner indenfor den nærmeste fremtid. Det hollandske klubikon vil i så fald overtage en aldrende trup, der befinder sig midt i en regulær krise.

Holdets tilstand kommer dog næppe som noget chok for træneren, der i 2019 forudså de problemer, man lige nu befinder sig i. Dengang lød Ronald Koemans Barca-prognose således:

'Suárez er over 30 år, Messi er over 30, Piqué er over 30, Busquets er over 30... De har stadig nogle få år tilbage, men efterfølgende ... hvad så? Du er nødt til at lave ændringer, da det er afgørende positioner for holdet - hele fundamentet' lød det dengang skeptisk fra hollænderen i et interview med Esport3.

'Du kommer til at have en målmand, men ikke nogen central forsvarsstyrmand, kontrollerende midtbanespiller, central angriber eller Messi. Held og lykke med det!' spåede han intetanende om, at han meget vel selv skulle blive manden, der får brug for held og lykke til at løse situationen.

I selvsamme interview kom Ronald Koeman da også med sit bud på løsningen på problemet. Her pegede hollænderen på unge talenter af både egen avl, men også talenter udefra. 'Jeg er altid fan af at bruge talenter fra egne rækker, da de ved, hvordan Barcelona spiller. Men nogle gange ligger du måske ikke inde med en spiller, der har evnerne til at varetage en bestemt position, og så bliver du nødt til at kigge andetsteds. Jeg ved ikke hvor godt akademiet er i Barcelona, men du bør altid starte med at kigge på, hvad du selv ligger inde med, og først efterfølgende søge andre steder' slog han fast.

'Os hollændere er ikke bange for at spille med unge talenter, vi er vant til det. Jeg siger altid, at hvis du har en 30-årig spiller og en 22-årig spiller, der kan det samme, så går jeg med den 22-årige, for her ligger hele fremtiden. Du er nødt til at bruge talenter fra egne rækker, hvis de er dygtige nok' konkluderende Ronald Koeman tilbage i 2019. Nu får han måske muligheden for at gøre alvor af sine ord i Barcelona.

.:FORSIDE:.