fbpx

Underskriftsindsamling fuldendt - Hvad sker der nu?

Jacob Møller Nielsen - 07.10.20

© FC Barcelona
// Bartomeu // mistillidsvotum

Det blev i dag officielt bekræftet, at der er blevet indsamlet nok underskrifter til, at mistillidsvotummet mod Bartomeu finder sted. Men hvad er det næste step i processen, og hvordan og hvornår vil det foregå?

Flere end de nødvendige 16.521 underskrifter er i alt valideret, og dermed er det en realitet, at en mistillidsafstemning mod Bartomeu og hans bestyrelse kommer til at finde sted. Men hvad betyder det helt præcist?

Underskriftsindsamlingen var kun det første skridt i processen i forsøget på at få væltet den nuværende præsident i Barcelona. Efter at underskriftsindsamlingen nu er blevet valideret, er det tid til step to.

Bestyrelsen har nu maksimalt 20 dage fra i dag, til at afholde en afstemning blandt medlemmerne om, hvorvidt Bartomeu skal fortsætte som præsident for Barca eller ej. Til afstemningen er det alle klubbens medlemmer, som har mulighed for at stemme. Det kræver dog, at man har været medlem af klubben i over et år og er over 18 år gammel. Barca har i øjeblikket 110.132 medlemmer.

For at Bartomeu bliver smidt på porten, kræver det, at 2 ud af 3 (66%) af de medlemmer som stemmer, har valgt, at den nuværende Barca-præsident ikke længere skal repræsentere klubben i fremtiden. Så længe at mindst 10% af alle stemmegyldige afgiver deres stemme, kommer resultatet til at være gældende. Er der kun under 10% af medlemmerne, som stemmer, gælder resultatet ikke.

Ender afstemningen med at Bartomeu bliver stemt ud af klubbens medlemmer, mister han og resten af bestyrelsen automatisk deres poster i bestyrelsen for Barca. Det bliver herefter en midlertidig ledelse, som skal overtage alle klubbens beslutninger og forpligtelser, indtil man igen har fundet en ny præsident, som skal ske gennem et præsidentvalg, der må forventes at blive afholdt senere i år.

Den midlertidige bestyrelse må ikke tage sig af beslutninger som salg eller køb af spillere, da man ikke vil risikere, at en midlertidig bestyrelse skader klubben unødigt. Derfor er det yderst nødvendigt, at der findes en ny præsident og en ny bestyrelse inden året er omme, så der igen kan blive taget sportslige beslutninger for klubben.

Det er altså med andre ord nu op til klubbens medlemmer, om præsident Josep Maria Bartomeu og hans bestyrelse har en fremtid på Camp Nou. Nu venter man bare på en konkret dato for valget.

Kommer der ikke stemmer nok til at vælte Bartomeu, bliver han siddende som præsident indtil marts måned næste år, hvor der afholdes ordinært præsidentvalg. Her kan han ikke genopstille.

.:FORSIDE:.