fbpx

I aften tager Barca hul på Champions League

FCBARCELONA.DK - 19.09.24

 


I tirsdags blev denne sæsons Champions League skudt i gang med de første kampe i det nye format, hvor alle hold spiller i én samlet liga. I aften spiller Barca sin første kamp i turneringen, når de tager på besøg hos franske Monaco.

36 hold kæmper i første omgang om at ende blandt de otte øverste, der går direkte videre til ottendedelsfinalerne, mens placeringerne 9-24 indbyrdes spiller knockout-kampe ude og hjemme, for at finde de otte øvrige deltager til ottendedelsfinalerne. Alle hold spiller otte kampe mod forskellige modstandere, med fire kampe hjemme og fire ude.

I aften træder Barca ind i turneringen mod Monaco, som de mødte så sent som i sidste måned ved det traditionsrige Trofeu Gamper i Barcelona. Her vandt franskmændene knusende med 0-3. I det opgør viste Monaco stor effektivitet, mens Barca offensiv aldrig kom i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen


Senere har Barca virkelig fundet melodien, efter at der blev taget hul på den hjemlige liga. Fem sejre i træk og en målscore på 17-4 taler sit tydelige sprog om et velspillende hold med selvtillid. Den sæsonstart er et godt rygstød til kampen i aften.

Monaco har dog også lagt godt ud denne sæson. I de første fire runder af Ligue 1 har de hentet tre sejre og spillet en uafgjort, så de går også ind til kampen i aften med selvtilidden i orden.

Hansi Flick må se sit hold ramt af flere skader, senest både Dani Olmo og Fermín López, hvilket klart hæmmer trænerens muligheder for alternativer. Endnu en gang må han sætte sin lid til flere af de unge talenter fra La Masia, der er udtaget til opgøret, hvor også Gavi, Araujo, De Jong og Christensen mangler grundet skader.

Alligevel regner de fleste Barca som favorit i aften i Monaco, for der bør være niveauforskel på holdene i Ligue 1 og Barca, når man lige ser bort fra PSG. Barca spås gode chancer for en god start på Champions League, men det ligner sæsonens sværeste opgave indtil nu, ikke mindst grundet kampens store betydning.

Kampen spilles i aften kl. 21.00 og den vises på TV3+.

monaco1F

// Champions League
.:FORSIDE:.