// Sevilla // Copa del Rey

FC Barcelona: Startopstillingen ser således ud: Ter Stegen, Junior, Mingueza, Umtiti (Trincao 89’), Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Puig 85’), Messi, Griezmann og Dembélé.

Bænk: Neto, Lenglet, Puig, Matheus, Trincao, Peña, Ilaix, Konrad og Collado.

Mål: 1-0 Koundé (25’), 2-0 Rakitic (86’)

Barca mødte Sevilla i den første af to semifinaler i pokalturneringen Copa del Rey, hvor det handlede om at komme hjem med et godt udgangspunkt til returkampen på Camp Nou i starten af marts. Koeman havde hele otte mand på skadeslisten, så det var en afbudsramt trup han havde med til Andalusien.

Det var to fremadrettede mandskaber der mødtes, for de stod begge højt på banen og satsede samtidig på boldbesiddelse. Der var et pænt tempo fra start af og spillet bølgede frem og tilbage i indledningen. Efter 10 minutter kom kampens første mulighed og den var til Barca. Griezmann spillede Messi fri i feltet, men målmanden afværgede med en fodparade. Jævnbyrdigheden fortsatte og i det 18. minut var det Sevilla der var tæt på, da Koundé sendte et skud tæt forbi mål.

Barca holdt god fart i bolden, anført af en veloplagt Dembélé, der udfordrede sin modstander hver gang han fik bolden. Midt i halvlegen afsluttede Barca igen, men Messis skud gik over mål. Kort efter fik Sevilla udbytte af sit høje pres, så Koundé fik bolden. Han tørrede Umtiti med en tunnel så han kom helt fri og sendte bolden i nettet til en andalusisk 1-0 føring. Ter Stegen havde fingerspidserne på bolden, men kunne ikke forhindre den i at gå ind.

Intensiteten forsvandt ud af Barcas spil, der ikke længere var så målsøgende. Messi lykkedes ikke med meget og Sevilla havde ikke de store problemer med at kontrollere spillet. Barcas afgørende pasninger lykkedes ikke og farten var også gået ud af spillet. Det var Sevilla tæt på at straffe i halvlegens sidste minut, da Escudero fyrede af fra distancen, men Ter Stegen hev en flot redning frem. Det blev afslutningen på en jævnbyrdig første halvleg, hvor Barca havde haft meget svært ved at skabe muligheder.

Barca satte sig på spillet fra anden halvlegs start og det betød, at Sevilla det meste af tiden stod på egen banehalvdel. Barca søgte huller i den andalusiske defensiv og det lykkedes i det 55. minut, da Messi sendte et skud af sted fra kanten af feltet, men målmanden afværgede til hjørne. Trods et overtag til Barca forblev kampen helt jævnbyrdig, for Sevilla lurede hele tiden på muligheden for kontra.

Hjemmeholdets defensiv fungerede godt og gav Barca store problemer i opspillet, hvor det kneb gavldigt med de sidste og afgørende pasninger eller driblinger. Dembélé fortsatte i en aktiv rolle og det samme gjorde Messi, mens man ikke så meget til Griezmann eller Pedri. Midt i halvlegen sendte Messi et frispark ind i feltet, hvor bolden var tæt på at snyde målmanden, men han fik greb om den i to omgange. Kort efter var Messi på spil med et skud fra distancen, men bolden gik forbi mål.

Barca fortsatte energisk deres søgen efter en udligning, men de havde mere end svært ved at komme frem til noget der bare lignede en lille mulighed. Man skulle frem til det 85. minut inden at Koeman reagerede med en udskiftning, da Puig afløste Pedri. Minuttet efter blev Barca fanget højt på banen af en omstilling hvor Rakitic kom helt fri. Han svigtede ikke og så stod det 2-0. Kroaten udlod at fejre målet i respekt for sin tidligere klub. Barca satte jagten ind på et vigtigt udebanemål og det var tæt på at komme i det 90. minut på et direkte frispark fra Messi, men keeperen hev en ny flot redning frem.

Dermed endte det med en 2-0 sejr til Sevilla efter en jævnbyrdig kamp. Med det resultat ser det svært ud for Barca til returkampen på Camp Nou om tre uger.