Referat: Villarreal – FC Barcelona 1 - 5

© Imago
// Villarreal

FC Barcelona: Ter Stegen (Peña 45’), Koundé, Sergi Domínguez (Cubarsí 59’), Martínez (Fort 81’), Gerard Martín, Torre (Casadó 59’), García, Pedri (Pau Victor 59’), Raphinha, Yamal, Lewandowski

Bænk: Peña, Astralaga, Balde, Cubarsí, Casadó, Fati, Pau Victor, Fort, Cuenca, Guillermo og Fernández

Mål: 0-1 Lewandowski (20’), 0-2 Lewandowski (35’), 1-2 Ayose (38’), 1-3 Torre (58’), 1-4 Raphinha (75’), 1-5 Raphinha (83’)

Barca skulle forsøge at rejse sig ovenpå skuffelsen mod Monaco, da de mødte Villarreal på udebane i ligaens sjette spillerunde. Her overraskede Hansi Flick med flere ændringer i startopstillingen, hvor Balde, Casadó og Cubarsí blev erstattet af Gerard Martín, Pablo Torre og Sergi Domínguez.

Der blev lagt ud i et godt tempo fra begge sider og med åbent spil. Det gav kampens første mulighed i det 6. minut, hvor hjemmeholdet kom til en åben hovedstødchance, hvor bolden blev sendt forbi mål. To minutter senere fik Villarreal sendt bolden i nettet efter en omstilling, men målet blev korrekt annulleret for offside. Villareal tilkæmpede sig et overtag og fik sat Barca under pres. Det skabte en stor mulighed til Pepé i det 13. minut, hvor Ter Stegen leverede en klasseredning.

I det 17. minut var det uhyre tæt på en føring til Barca, da Yamal fra kanten af feltet sendte bolden på stolpen i en fantastisk aktion. Bolden røg ud til Raphinha, men hans skud blev blokeret til hjørne. Her fik Pedri afsluttet med et skud hvor bolden strøg tæt forbi mål. Gode aktioner af Barca, der holdt momentum, for i det 20. minut kom de foran. Det var Pablo Torre der lagde en god pasning frem til Lewandowski, der køligt løftede bolden i nettet til 0-1. Villarreal svarede tilbage med at skabe en helt åben chance til Parejo, der afsluttede svagt langt over mål. I det 28. minut var Barca tæt på igen, da Lewandowski var tæt på at kunne skovle bolden i nettet på et indlæg af Koundé, men målmanden fik hånden på inde på selve målstregen.

Spillet bølgede frem og tilbage mellem to hold der ville angribe. I det 35. minut fik Barca hjørnespark, hvor returbolden røg ud til Yamal. Han sendte den ind foran mål, hvor Garciá headede på mål, men måtte se målmanden redde. Lewandowski var klar på riposten med et akrobatisk spark og så stod det 0-2. Catalanernes glæde varede dog kort, for allerede i det 38. minut lykkedes Villarreal med en omstilling, hvor Ayose kunne reducere til 1-2. I det 44. minut var det meget tæt på en udligning, da en kæmpe fejl af García gav Villarreals Pepé en friløber, men Ter Stegen leverede en klasseredning til hjørne. Her reddede tyskeren sit hold.

På hjørnesparket gik Ter Stegen op efter bolden, men han kom uheldigt ned og skreg af smerte i faldet. Det var højre knæ det var gået ud over og tyskeren måtte bæres fra banen. I stedet kom Iñaki Peña ind. Barcas spillere virkede rystede over uheldet og i tillægstiden var hjemmeholdet uhyre tæt på igen, da Ayose afsluttede tæt forbi mål. Det blev afslutningen på en underholdende første halvleg, hvor Barcas spillere havde svært ved at glæde sig over 1-2 føringen på grund af Ter Stegens skade.

Villarreal lagde bedst ud efter pausen og i det 50. minut blev Barca fanget på en omstilling, hvor Pepé fik sendt bolden i nettet, men også her var der offside. Minuttet efter brændte det på igen i Barcas felt da Pepé afluttede igen, men Peña leverede en klasseredning ved at sende bolden til hjørne. På det hjørnespark fik Pino hovedet på bolden, der prellede af på overliggeren. Barca lykkedes herefter med at tage brodden af Villarreals offensiv og i det 58. minut modtog Pablo Torre bolden på kanten af feltet. Han sendte et skud afsted der strejfede en modstander og gik i nettet til 1-3. Minutter efter blev netop Torre samt Pedri og Sergi Domínguez skiftet ud til fordel for Pau Victor, Casadó og Cubarsí.

I det 64. minut var der dramatik, da Yamal blev nedlagt i feltet, hvor dommeren lod spillet køre videre. VAR greb dog ind og dømte straffe til Barca. Det tog Lewandowski sig af med et skud der tog stolpen. Fæl afbrænder i en situation, der kunne have lukket kampen. Det fik Raphinha så muligheden for at gøre minuttet efter på en helt åben chance, men brasilianeren afsluttede svagt på keeperen. Det var tæt på at blive straffet et par minutter efter, da Villarreal troede de havde reduceret, men endnu en gang fik de annulleret et mål for offside. Hjemmeholdet spillede med stor risiko og det gav Barca mere plads.

Det blev udnyttet et kvarter før tid, da Gerard Martín fandt Raphinha i feltet og han gjorde det til 1-4 med et skud der ramte en modspiller på vejen og gik i nettet. Med 10 minutter tilbage kom Hector Fort på banen i stedet for Martínez, hvilket betød at Koundé rykkede ind i det centrale forsvar. Villarreal satsede alt og det straffede Yamal i det 85. minut, da han lagde en utrolig ydersidepasning til Raphinha, der gjorde det til 1-5. Flot scoring der definitivt tog troen fra hjemmeholdet. Villarreals spillere var frustrerede og begik et par grove frispark mod Yamal, der heldigvis kunne spille videre. Det blev ophedet til sidst, hvor Barca koncentrerede sig om at holde på bolden og undgå skader. Det lykkedes fint og det endte med en flot sejr på 1-5 i et opgør, hvor glæden blev spoleret af Ter Stegens knæskade.