fbpx

Avis: Rafa Marquez' er Decos trænerfavorit

Peter Vyff - 24.05.24

 


Der er fortsat stor usikkerhed omkring Xavi, der muligvis snart bliver fyret. Catalanerne er derfor i gang med at undersøge markedet for afløsere, men hvis det står til sportsdirektør Deco, kan der kun blive tale om Rafa Marquez.

Flere medier har antydet, at Joan Laporta i den kommende uge kunne finde på at afskedige Xavi, efter nogle udtalelser omkring klubbens svære økonomiske situation og det konsekvenser det har.

Artiklen fortsætter under annoncen


Spekulationerne om, hvem der kan afløse Xavi er allerede fuldt i gang, og de samme kandidater, der blev diskuteret tidligere på året, er fortsat at finde i puljen. Det drejer sig blandt andet om Hansi Flick og Thomas Tuchel, samt den nuværende Barca Atlétic-træner, Rafa Marquez.

Mexicaneren har gjort et strående arbejde på andetholdet, og hans navn er ofte blevet nævnt i forbindelse med et fremtidigt cheftrænerjob hos Barca. Og ifølge avisen Sport er den tidligere forsvarsspiller Decos favorit til at afløse Xavi, da han er garant for bedre resultater end de andre ledige kandidater på markedet.

Sportsdirektørens valg skyldes især, at Marquez har et godt kendskab til klubben, både som træner og spiller, og han indeholder dermed det berømte Barca-DNA, der er yndet hos ledelsen. Decos mening forventes dog ikke at blive udslagsgivende for beslutningen, som Laporta istedet står på mål for.

Præsidenten ønsker først og fremmest at hente en træner udefra, og hans favorit skulle angiveligt være Hansi Flick, der også heftigt er blevet kædet sammen med klubben. Den 45-årige Marquez må derfor med al sandsynlighed fortsat vente på sin chance, men fortsættet han sit gode arbejde, er han uden tvivl en fremtidig kandidat til jobbet.

marquez1F

// Rafa Marquez
.:FORSIDE:.