fbpx
Annonce

Avis: Roques ankomst afhænger af Barca Studios

Peter Vyff - 23.11.23

 


Barca har angiveligt sat sig for at hente Vitor Roque til januar, selvom det økonomisk ser rigtig svært ud. Catalanerne er stærkt afhængige af udefrakommende indtægter, og især salget af Barca Studios, som trækker ud.

Xavi har tilsyneladende gjort det helt klart overfor ledelsen, at han ønsker at få tilført Vitor Roque til spillertruppen i januar. Cheftræneren ønsker at forstærke angrebet, som i denne sæson ofte har set begrænset ud, hvilket også ses tydeligt i statistikken, da Barcas tolv sejre i efteråret, kun tæller tre kampe, som er vundet med to mål eller mere.

Men selvom ledelsen har erkendt at det er nødvendigt at få tilhørt Roque, og at Barca skulle være nået til enighed med Athletico Paranaense om skiftet, så ser det stadig svært ud. Catalanerne har på nuværende tidspunkt ikke plads i budgettet til brasilianeren, hvilket betyder at der enten skal sælges spillere eller genereres ekstra indtægter, hvis det skal lykkes.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Og eftersom Xavi eftersigende ikke ønsker at tage afsked med nogle spillere i førsteholdstruppen, har ledelsen sat sig for at undersøge alle muligheder for at øge indtægten. Barca har i den forbindelse planlagt en træningskamp lige før jul mod Club América i Dallas, som forventes at indbringe tæt på fem mio. euro.

Det er dog langt fra nok til at hente Roque, og ifølge avisen Sport afhænger brasilianerens ankomst af salget af Barca Studios. Catalanerne har siden sommer forsøgt, at færdiggøre salget af en større procentandel til det tyske investeringsfirma Libero, som dog endnu ikke har fuldført deres forpligtelse af aftalen på 40 mio. euro.

Ledelsen skulle derfor have påbegyndt samtaler med to andre interesserede virksomheder, som dog kun ønsker at betale 30 mio. euro for samme andel af Barca Studios. Catalanerne hælder derfor fortsat mod at få Libero til at opfylde deres del af aftalen, men tiden er et konstant problem i forhandingerne.

Barca skal nemlig have lukket en eventuel aftale hurtigst muligt, da den efterfølgende skal godkendes af La Liga, der skal give grønt lys til at hente Roque. Men skulle forhandlingerne gå godt, kan brasilianeren angiveligt rejse til Catalonien i midten af december, og færdiggøre skiftet, når transfervinduet igen åbner den 1. januar.



// Vitor Roque
.:FORSIDE:.