fbpx

Barca vinder sjældent på Celta de Vigos hjemmebane

Simon Arun Vrábel - 17.02.24

// Celta de Vigo


I aften skal Barca på endnu en svær opgave, når man på udebane møder Celta de Vigo, for holdet fra Galicien har kun tabt en enkelt gang i løbet af de seneste seks år, når Barca har været på besøg.

Barca skal i La Ligas 25. spillerunde besøge Municipal de Balaidos, som ligger i den nordvestlige del af Spanien, og her møder man en Celta-hold, som på trods af en beskeden placering på 17. pladsen, har et historisk godt tag på catalanerne.

Artiklen fortsætter under annoncen


I de seneste fem indbyrdes opgør imellem Celta de Vigo og Barca, er catalanerne noteret for 3 sejre, et enkelt nederlag og en enkelt uafgjort kamp, men kigger man nærmere på statistikken for de indbyrdes kampe på Celtas hjemmebane, får man et helt andet billede af, hvordan lørdagens opgør måske kommer til at forløbe.

Således har Celta vundet to af de seneste fem hjemmekampe imod Barca, imens to kampe er endt uafgjort, hvilket betyder at Barca kun har vundet en enkelt af de seneste fem besøg i den lille havneby Vigo, som ligger tæt på grænsen til Portugal.

Celta de Vigo har dog kun vundet en enkelt af deres seneste fem kampe, og holdet, som trænes af den store trænerprofil Rafa Benitez, har kun tre point ned til en plads under nedrykningsstregen.

Omvendt forsætter uroen omkring Xavis mandskab, hvor spillet er endnu ikke kommet ind i en fase i det nye kalenderår, hvor man har set flot spil og overbevisende sejre.

Der er derfor tale om to hold, som begge kæmper med at finde formen, og kampen i aften kan blive vital for det hold, som ikke henter tre point til kontoen. For Celta handler det om overlevelse, mens det for Barca handler om at fastholde troen på, at topholdene Girona og Real Madrid på et eller andet tidspunkt sætter point til.

Kampen spilles kl. 18.30, og den kan ses på TV2 Sport X..:FORSIDE:.