fbpx
Annonce

Der venter som altid en svær kamp mod Athletic

Rune Stentoft Arlbjørn - 06.01.21

© Getty Images
// Bilbao

For Barcas vedkommende startede La Liga senere end for de øvrige hold, så derfor spilles den udsatte kamp fra runde to på udebane mod Athletic Club Bilbao i aften. Her venter der som altid et svært opgør på San Mamés.

Hvis man tager et kig på tabellen inden aftenens kamp, så indtager klubben fra det rebelske Baskerlandet en skuffende niendeplads efter 17 kampe med seks point op til de europæiske pladser og med en målscore på 19-19. En skuffende plads ligger Barca også på med deres placering som nummer fem - et point efter Villarreal på den Champions League givende fjerdeplads. Der er dermed vigtige point på spil for begge mandskaber i aften.

Athletic har hentet langt de fleste af deres 21 point hjemme på San Mamés i denne sæson, hvor det er blevet til fem sejre, men også tre nederlag. Barca derimod har været dårlige på udebane, så dømmer man ud fra det, så taler det for en fordel til hjemmebaneholdet i aften. Graver man yderligere i statistikerne, så skal vi tilbage til 2017 for at finde Barcas seneste sejr over Athletic på udebane. Baskerne står dermed med de bedste kort på hånden inden aftenens kamp dømt ud fra denne sæson og de seneste opgør mellem de to klubber på San Mamés.

Til aftenens kamp må Barca undvære de skadede spillere Piqué, Sergi Roberto, Coutinho og Ansu Fati, men også midtbanespilleren Carles Aleñá, der meldes tæt på et skifte til Getafe. Athletic derimod er ikke lige så hårdt ramt på skadesfronten som Barca, men de forventes alligevel at må undvære den profilerede forsvarsspiller Yeray Alvarez og midtbanespilleren Unai Lopez.

Op til kampen har Athletic skiftet træner fra Gaizka Garitano til den tidligere Sevilla-, Villarreal- og Valencia-træner Marcelino. Kigger man på den trup, som han har til rådighed, så kan der nævnes flere store profiler som Inigo Martinez, Oscar de Marcos, Raul Garcia, Iker Munian og ikke mindst Inaki Williams, der ikke har misset en kamp i La Liga for Athletic siden januar 2016. Set med danske briller har baskerne også den tidligere FCK-angriber, Kenan Kodro, i truppen, der er søn af den tidligere Barca-spiller, Meho Kodro.

Siden grundlæggelsen af klubben i 1898 har Athletic vundet det spanske mesterskab otte gange, hvilket gør baskerne til den fjerdemest vindende klub i liga-regi i spansk fodbold. Det seneste mesterskab kom i 1984. Siden begyndelsen af La Liga i 1929 er klubben tilmed aldrig rykket ud af den bedste spanske fodboldrække, hvilket er en bedrift, som også kun Real Madrid og Barca har opnået. Det er dermed en af de helt store klubber i spansk fodbold, som Barca skal spille mod i aften.

Der en en speciel ting som kendetegner Athletic Bilbao. Det er, at klubben kun spiller med spillere, som er født i Baskerlandet i den spanske eller franske del af regionen eller som har fået deres fodboldopdragelse i en baskisk klub. Det har været en kendsgerning for klubben siden 1912. Athletic har dog andre gange også hentet ungdomsspillere, som har familiemæssige relationer til den baskiske region. Med kun omkring 2,2 mio. indbyggere i Baskerlandet har klubben dermed ikke mange spillere at vælge ud fra, hvilket siger meget om de bedrifter klubben har opnået gennem tiden.

Med både Athletics og Barcas lange historie i La Liga, så har der været mange indbyrdes opgør mellem de to klubber i historien. Kigger vi på de 10 seneste opgør mellem dem på San Mamés i Liga-sammenhæng, så viser det et nutidigt overtag til Barca med fem sejre, to uafgjorte og tre sejre til baskerne, men det skal catalanerne ikke lade sig snyde af, for San Mamés er et svært sted at spille for Barca og mange andre hold.

Kampen mod Athletic Bilbao starter klokken 21.00 og vises direkte i dansk tv på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.