fbpx

Et tomt Camp Nou er et kæmpe handicap for Barca

FCBARCELONA.DK - 10.03.20

© Getty Images
// Champions League // Napoli

Beslutningen om at spille for lukkede døre mod Napoli er skidt nyt for Barca, for i en så afgørende kamp ville opbakningen fra et fyldt Camp Nou, være en kæmpe hjælp. Det stiller ekstra krav til spillerne.

Returkampen næste onsdag i Champions Leagues 1/8 finale mod Napoli, bliver stemningsmæssigt en meget tynd affære, for der vil ikke sidde en eneste Barca-fan på lægterne. Det er realiteten efter at Barca i formiddags meldte ud, at man følger de catalanske sundhedsmyndigheders opfordring til, at lukke Camp Nou for tilskuere på grund af corona-virussen.

Første opgør i Napoli for to uger siden endte 1-1 efter en kamp, hvor Barca havde det rigtig svært, men der var tilfredshed med resultatet med udsigt til en returkamp på hjemmebane.

Nu er hjemmebanefordelen blevet noget udvandet, for opbakningen fra egne fans vil altid have betydning, ikke mindst i en så afgørende kamp, hvor det er en kvartfinale i Champions League der spilles om.

Nu skal der i stedet spilles på en gabende tomt Camp Nou og det er et handicap for Quique Setién og hans spillere. De får brug for mentalt at forberede sig til en anderledes kamp, hvor de skal forsøge at holde gejst og intensitet trods de uvante rammer.

Det lykkedes fint i oktober 2017, da den politiske situation i Catalonien gjorde, at ligakampen mod Las Palmas blev spillet på et tomt Camp Nou. Dengang vandt Barca med 3-0.

.:FORSIDE:.