fbpx

Koemans Barca har fået et helt nyt udtryk

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 03.10.20

© Getty Images
// Ronald Koeman

Oven på en nedtur af dimensioner har Koemans Barca-tropper på rekordtid fået vendt situationen. Med to vigtige liga-sejre og en samlet målscorer på 7-0, er håbet om trofæer og smuk fodbold så småt genopstået.

Det så mildest talt svært ud for FC Barcelona i kølvandet på det historiske 8-2 kollaps til Bayern München og en titelløs sæson, der primært havde budt på idéforladt fodbold og interne stridigheder. Ronald Koemans indtog som træner har dog på rekottid vendt op og ned på hele situationen.

Efter en overbevisende 4-0 sejr mod Villareal i ligadebuten, så opgaven pludselig langt mere vanskelig ud, da man forud for pausen var reduceret til 10 mand overfor Celta Vigo på den historisk svære udebane, Estadio Balaídos. Trods svære kår beviste Barca dog med al tydelighed, at man har gennemgået en udvikling over sommeren.

I stedet for at falde sammen i organisationen, som det så ofte var tilfældet i sidste sæson, arbejdede man benhårdt som en enhed. Holdet viste mental styrke, offensivt som defensivt, og man fik derfor aldrig fornemmelsen af, at det kunne gå rigtig galt, selvom catalanerne var i undertal i mere end halvdelen af kampen.

Ronald Koemans aftryk har været mærkbart fra dag ét. Spillet er blevet mere dynamisk, fleksibelt og udforudsigeligt. De nye principper har fået spillere som Ansu Fati, Coutinho og De Jong til at opblomstre. Man har derfor ikke været afhængig af Messis individuelle kvaliteter i samme grad, som det så længe har været tilfældet.

På samme vis har defensiven vist tydelige forbedringer. I torsdagens 3-0 sejr over Celta Vigo blev Barca-forsvaret ved flere lejligheder lagt under massivt tryk, specielt i omstillingerne. Det udløste dog ikke panik. Forsvaret fremstod tværtimod kompakt og selvsikkert, og for en gangs skyld så det ud til, at man hvilede i den defensive organisation.

Koemans øgede fokus på holdets fysik og arbejdsvilje ser ud til at være en af nøglefaktorerne i forbindelse med de hurtige forbedringer. Holdet besidder nu overskud til at lægge det fornødne, aggressive genpres, og man bevæger sig for hinanden i en helt anden grad, end det længe har været tilfældet.

Også moralen synes styrket. Vigtige profiler som Messi, Piqué, Alba og Busquets virker til at have genfundet spilleglæden og troen på tingene, efter nærmest at have befundet sig mere ude end inde i klubben, i takt med sidste sæsons nedtur.

Ansættelsen af Ronald Koeman ser efter alt at dømme ud til at have smittet særdeles positivt af på truppen. Det er selvsagt for tidligt at drage nogen konklusioner efter blot to spillerunder, men holdets udtryk på banen er tydeligvis forandet.

Når Barca i morgen aften tager imod Sevilla på Camp Nou, får man chancen for at bygge videre på de lovende takter.

.:FORSIDE:.