fbpx

Imponerende start af Flick trods meget svære vilkår

FCBARCELONA.DK - 17.09.24

 


Hansi Flick kunne næppe have drømt om en bedre start som Barca-træner, efter fem sejre i ligaens fem første runder. Det bliver ikke mindre imponerende af, at forudsætningerne for at skaffe resultater har været svære.

Fem sejre og en målscore på 17-4 taler sit tydelige sprog om en flot start på ligaen, også fordi holdet samtidig har henrykket alle med flot spil, noget som man sjældent så under Hansi Flicks forgænger ,Xavi Hernández.

Vilkårene har dog slet ikke været nemme for den tyske cheftræner, for der har været en række faktorer der har gjort det svært for ham:

Artiklen fortsætter under annoncen


Nye trænere kræver tid:
Når man tiltræder som ny træner, tager det oftest tid at få de nye idéer gennemført og få spillerne til at forstå hvad træneren vil - og ikke mindst gennemføre det i praksis på banen. Her har Flick på rekordtid fået det til at fungere, endda med en række nye aspekter i spillet. Da Pep Guardiola i sin tid havde sine første kampe som Barca-træner, fik holdet kun ét point i de to første kampe.

Mange skader i truppen:
Flick har ikke været heldig med skader. Han har konstant måtte se 6-7 spillere sidde udenfor i kortere eller længere tid og blandt dem store profiler som Araujo, Christensen, Gavi og De Jong, der under normale omstændigheder ville være i spil til startopstillingen. Nu er det Dani Olmo der mangler i 4-5 uger og det skal Flick finde en løsning på.

Klubben havde ikke råd til forstærkninger:
Der er ingen tvivl om, at Hansi Flick ikke fik opfyldt alle sine ønsker om forstærkninger. Klubbens økonomi forhindrede indkøb og eneste forstærkning blev Dani Olmo. Flick accepterede loyalt situationen og har arbejdet med det spillermateriale der er råd til.

Mange unge og uerfarne spillere:
For at afløse for skader og grundet de manglende penge til indkøb, har Flick fået en flok unge og ret uerfarne spillere i truppen, som han skal få til at fungere på højeste niveau, hvilket ikke er nogen let opgave. Spillere som Pau Cubarsí, Hector Fort, Marc Bernal, Lamine Yamal, Sergi Domínguez og Gerard Martín har fået chancen for at vise sig frem, selvom de stadig er teenagere. Unge spillere vil oftest være ustabile, men det har Flick undgået indtil nu.

Svært program i starten:
De fem sejre er ikke kommet på nogen tynd baggrund. Udekampe mod Valencia, Rayo og Girona er aldrig nemme, og heller Bilbao, selvom der blev spillet i Barcelona. Eneste overkommelige opgave har været Valladolid, der blev sendt hjem med en 7-0 lussing.

Der er derfor rigtig meget der har talt imod, at man kunne forvente en så flot start af Hansi Flick, men tyskeren har taget udfordringen op og har løst opgaven på imponerende vis i de første fem kampe.

flick21F

// Hansi Flick
.:FORSIDE:.