fbpx

Lamine Yamal kåret til verdens bedste ungdomsspiller

Markus Johannessen - 06.06.24

 


Den franske avis L'Équipe har udarbejdet en liste over de spillere, som de anser for at være de bedste unge profiler i verden. Her nævnes både Pau Cubarsí og Lamine Yamal, som løber afsted med førstepladsen. 

Det er ikke beskeden ros, som L'Équipe tilsmiler det 16-årige La Masia-talent Lamine Yamal, når den franske avis begrunder hvorfor han lige nu betragtes som den bedste ungdomsspiller i verden. Selvom man internt i Barca holder sig fra at sammenligne unge talenter med Messi, så er det netop, hvad Lamine Yamal bliver i L'Équipes rangliste, som kårer de bedste spillere født efter den 1. januar 2005.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


'Lamine har en fjerlet fysik, fantastiske dribleevner, en fænomenal evne til at trække ind i banen fra højre og slå til i midten med venstre fod og en ekstraordinær spilforståelse. Han har en ret utrolig mængde fællestræk med den ottedobbelte Ballon d'Or-vinder Lionel Messi. Han var faktisk tidligere ude end Messi på mange områder: den yngste spiller nogensinde på FC Barcelonas førstehold, den yngste målscorer i La Ligas historie og endda den yngste starter i Champions Leagues historie' skrev L'Équipe om den unge angriber. 

'Han er den yngste spiller på vores rangliste, men måske det største talent i sin generation' afslutter den franske avis med at påpege. 

Pau Cubarsí løber afsted med en flot femteplads ud af de 30 profiler, som L'Équipe har rangeret. 'Hans spilforståelse gør ham meget effektiv i defensive omstillinger, især i kritiske situationer, når Barca er ude af balance. Uddannet på La Masia er hans pasningskvalitet allerede fremragende, især hans (meget) lange afleveringer. Denne Carles Puyol-entusiast skal stadig forbedre sin fysik og vinde i stabilitet og emotionel kontrol' skriver den franske avis om den 17-årige centerback.

// Lamine Yamal // Pau Cubarsí
.:FORSIDE:.