fbpx

Lamine Yamal klar favorit til Golden Boy-titlen

Peter Vyff - 05.07.24

 


Selvom Lamine Yamals potentiale ikke er til diskussion, har hans høje niveau alligevel overrasket til dette års EM-slutrunde. Stortalentets præstationer gør nu samtidig også, at han er kæmpefavorit til at vinde Golden Boy.

Den 16-årige Lamine Yamal har trukket store overskrifter i 2024, hvor han har udviklet sig til en nøglespiller for både Barca og Spaniens landshold. Catalanerens senere præstationer til EM-slutrunden har gjort, at hele verden har fået øjnene op for hans gigantiske talent, og forventningerne til ham er fortsat stigende.

Artiklen fortsætter under annoncen


Stortalentet anses derfor som storfavorit til at løbe af med dette års titel som Golden Boy, der uddeles at den italienske avis, Tuttosport. Det skriver avisen Mundo Deportivo, der bemærker, at afstemningen allerede er begyndt, og at Yamal ser ud til at vinde med en betragtelig margin.

Kantspilleren måtte sidste år se Jude Bellingham løbe af med titlen, men efter englænderens sejr, ser det ud til, at Barca endnu engang kan understrege deres dominans i den anerkendte talentpris. Afstemningen er tidligere blevet vundet af Pedri, Gavi og Andrés Iniesta, ligesom Alejandro Balde også var med i kapløbet sidste år.

I år burde der dog ikke være nogen tvivl, selvom Joao Neves, Warren Zaire-Emery og Alejandro Garnacho også nævnes som mulige vindere. Yamals indsats for Spanien, og de 17 scoringer som han har været involveret i for Barca, gør dog, at han forhåbentligt kan hive titlen med hjem foran holdkammerater som Pau Cubarsí og Vitor Roque, der også er med i dette års afstemning.

yamal1F

 

// Lamine Yamal
.:FORSIDE:.